AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel, BİK

AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel, BİK Denizli Şube Müdürlüğünü ziyaret etti


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.
     BİK Denizli Şubesi Müdürü Halit Pelteke nezaket ziyaretinde bulunan Yüksel, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Denizlide yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Peltek, amaçlarının resmi ilanları adaletli bir şekilde paylaştırırken, yerel gazeteleri, resmi ilan alma konusunda belirlenen standartlara kavuşturmak olduğunu ifade etti.
     Gazetelerin kriterlere uyup uymadığı konusunda 15 Haziran tarihi itibariyle takiplerinin başladığını dile getiren Peltek, Gayemiz kimseyi cezalandırmak değil. Ancak devletin sağladığı bu desteğin de kalitenin artması yönündeki yatırımlara kanalize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle yerel yayıncılığa bir kalite gelmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz diye konuştu.
     AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel de, BİKin Denizlide şube açmasının, sektörde önemli bir boşluğun doldurulması adına yerinde bir adım olduğunu söyledi.
     Kaliteli yayın yapan, kurumsallaşmış, çalıştırdığı basın emekçilerine iyi koşullar sunabilen bir yerel basının herkesin arzusu olduğunu vurgulayan Yüksel, Resmi ilanlar, yerel gazeteler için önemli bir gelir kaynağı olma özelliği taşıyor. Bu destek, yerel basınımızın yenilenmesi, kurumsallaşması ve kaliteli yayıncılık yapabilmesi adına hayati önem taşıyor. Tabii ki gelişen Türkiyede devletin tüm kurumları dahil, ülke dinamikleri yenileniyorsa, yerel basınımızın da bu doğrultuda değişen şartlara ayak uydurması gerekmektedir. Basın İlan Kurumu da bu yenilenme sürecinde sektörün lokomotifi olma, gelişime öncü olma misyonunu üstlenmiştir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel, BİK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER