AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Ağrıda: Biz 780 bin kilometrekarelik topraklarda yaşayan 76 milyon insanız. Örfü, adeti, dili ne olursa olsun ortak paydalarda, ortak değerler etrafında bir arada huzur içinde yaşanmasını i


AĞRI (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, örfü, adeti, dili ne olursa olsun ortak paydalarda, ortak değerler etrafında bir arada huzur içinde yaşanmasını istediklerini bildirdi.
     Çelik, Ağrı Valiliğini ziyaret ettikten sonra, İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonunda Küreselleşme Sürecinde Türkiye adıyla bir konferans verdi.
     Konuşmasında, hiçbir ülkenin küreselleşmenin etki alanı dışında kalamayacağını ifade eden Çelik, iletişim ve ulaşımın hızla gelişmesiyle dünyanın tek bir ülke haline geldiğini söyledi.
     Bireysel farklılıkların kavga sebebi olamayacağını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     Ekonominin, siyasetin küresel olduğu bir dünyadayız. Futbolun, bütün sporların küresel olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Hukuk, küresel bir hukuk haline gelmiştir. İlginçtir terör bile artık küresel bir terör haline gelmiştir. Biz 780 bin kilometrekarelik topraklarda yaşayan 76 milyon insanız. Örfü, adeti, dili ne olursa olsun ortak paydalarda, ortak değerler etrafında bir arada huzur içinde yaşanmasını istiyoruz. Bütün gayret ve çabamız budur. Kendi içimizde huzurlu ve mutlu olacağız, dünyaya entegre olacağız. Tabi entegre olmak, asimile olmak değildir.
     Konferans sonunda Çelik, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, Şampiyonlar Liginde, Real Madrid-Galatasaray maçı tahmininiz ne olur- sorusuna Çelik, Tabii ki Galatasarayı tutuyoruz. Galatasarayın maçı alacağına inanıyoruz. Galatasaray, Avrupada bize birçok başarı getirmiş gurur kaynağımız olmuştur. Galatasaray-Gaziantep maçında ise gönlümüz Gaziantepten yana. Çünkü Gaziantepin gidişatı kötü yanıtını verdi.
     Çelik, konferansın ardından, uçakla Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Fatma Güven-Metin Göktekin/Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER