AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -Sadece seçimde gidip caklı cekli vaatlerde bulunarak ondan sonra eğer halka sırtınızı dönerseniz, onlara söylediklerinizi unutursanız, onların takipçisi olmazsanız, halk size güvenmez, halk size


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sadece seçimde gidip caklı cekli vaatlerde bulunarak ondan sonra eğer halka sırtınızı dönerseniz, onlara söylediklerinizi unutursanız, onların takipçisi olmazsanız, halk size güvenmez, halk size olan desteğini de sürdürmez dedi.
     Çelik, AK Parti İl Başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile düzenlediği 61. AK Parti Hükümetinin 07.07.2011-07.07.2012 Gaziantep İcraatları konulu basın toplantısında, 12 Haziran seçimlerinin ardından Bakanlar Kurulunun, yeni kabinenin göreve başlamasının üzerinden hemen hemen bir yıl geçtiğini anımsattı.
     Bu yılın sonunda bir muhasebe yaptıklarını, demokrasinin halka hesap verme sistemi olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     Sadece seçimde gidip caklı cekli vaatlerde bulunarak ondan sonra eğer halka sırtınızı dönerseniz, onlara söylediklerinizi unutursanız, onların takipçisi olmazsanız, halk size güvenmez, halk size olan desteğini de sürdürmez. AK Partinin kurulduğu günden bu yana bir yükselen trende sahip olmasının temel sebebi de budur. Biz yapamayacağımız şeyleri söylemiyoruz, bir şeyi yapacaksak da onu halka taahhüt ediyoruz, beyan ediyoruz ve o taahhüdümüzün, beyanımızın da arkasında duruyoruz.
     Çelik, seçimden önce Gaziantep 2023 Vizyonu kitabını yayımladıklarını ve kitaptaki vaatlerin takipçisi olunmasını istediklerini ifade ederek, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının yaptığı çalışmalara değindi.
     Yaptıkları çalışmalara ilişkin olarak basın, teşkilat ve halktan kendilerini denetime tabi tutmasını ve gördükleri eksiklik ve aksaklığı söylemesini isteyen, kendilerine ayna tutulması talebinde bulunan Çelik, şunları anlattı:
     Biz bundan kesinlikle bir rahatsızlık duymayız. Mevlananın malumunuz bir sözü var, diyor ki, İyi bir dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur. Dost yüzüne ayna tutandır ve aynadaki görüntümüzden de biz rahatsız olmayız. Her şey gül gülistandır, her şey süt limandır, hiçbir problem yoktur, bütün eksiklikler giderilmiştir gibi bir iddiaya sahip değiliz. Böyle bir iddiayla halkımızın karşısına çıkmıyoruz. Ama devletin ve milletin imkanları nispetinde yapılabilecek ne varsa bunu yaptık ve yapıyoruz.
    
     -Seçimden seçime değil-
    
     Çelik, siyaseti seçimden seçime yapan bir ekip olmadıkları için günü gününe, haftası haftasına, ayı ayına, yılı yılına halkla beraber bu yolu yürüdüklerini ifade ederek, halkın her aşamada bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı.
     Hareketin olduğu yerde bereket olduğunu, sevginin, paylaşmanın, şeffaflığın olduğu yerde başarı olduğunu, hiçbir başarının tesadüfi olmadığını aktaran Çelik, Başarı ter kokar diyerek AK Partinin seçimde elde ettiği başarılardan bahsetti.
     Çelik, bir gazetecinin Gaziantepin eğitimdeki sorunları ve sınavlardaki başarısızlığına ilişkin neler yapılacağını sorması üzerine, Gaziantepin üniversite sınavındaki sıralamasının uzun zamandır üzerinde tartışılan, konuşulan bir konu olduğunu, sonucun çok iyi olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.
     Gaziantepin sanayi şehri olduğunu ve pek çok alanda çok ciddi hamleler yaptığını, aynı başarının eğitimde de elde edilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Çelik, kente milletvekili adayı olarak ilk geldiğinde ve kendisine bu soru sorulduğunda pek çok açıdan Gaziantepin Kocaeli ile karşılaştırılması gerektiğini söylediğini, şu andaki Gaziantep valisinin eski Kocaeli Valisi olduğunu anımsattı.
     Kocaeli ile Gaziantepin puanlarını karşılaştıran Çelik, Gazianteple ilgili bir araştırma yapıldığını ifade ederek araştırma hakkında bilgi verdi ve kentin eğitimle ilgili yaşadığı sorunların sebeplerini anlattı.
     Çelik, bilimsel olarak Gaziantepin eğitimdeki başarısızlığının nedenlerini ortaya koyarak bu faktörleri inceleyerek üzerine gideceklerini aktararak, başarısızlığın geçmiş dönemlerde yapılan yanlış çalışmalardan da kaynaklandığına dikkati çekti.
    
     -Medya oturuyor, kendine kendine gelin güvey oluyor-
    
     Çelik, bir gazetecinin, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 3. dönemle ilgili görüşmeler yapıldığını duyduklarını, bazı bakanların adlarının belediye başkanlığı için geçtiğini söylemesi üzerine, medyayı eleştirdi.
     Bakan Çelik, şunları kaydetti:
     Biraz önce değerli arkadaşınızın sorduğu gibi medya oturuyor, kendine kendine gelin güvey oluyor, bakan toto oynuyor. Beni Adanaya büyükşehir belediye başkan adayı yapmışlar. Bizim MYKda konuştuğumuz şey şudur, bir tüzük komisyonu kurulacak, bizim büyük kongremize giderken o tüzük komisyonu bizim tüzükte netlik olmayan, biraz muğlak kapalı bir şeyler varsa onu açmaya yönelik bir çalışma yapacak. Mesela bir milletvekili üst üste üç dönem milletvekilliği yaptıktan sonra ayrılacak. Ama bir yıl ara verdikten sonra tekrar gelebilir mi- Bu bizim tüzükte çok açık değil mesela, bu tür şeyleri düzenleyecek. Ama oturup da hangi bakanımızı veya hangi milletvekilimizi nereye belediye başkan adayı yapalım, MYKda böyle bir şey konuşulmadı, böyle bir dert içine de girmedik, onu da bilin.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, basın toplantısının ardından il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER