AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -"Bürokratik cumhuriyet tırtıl gibi tiksindiricidir. Biz kelebek güzelliğinde demokratik cumhuriyet olsun istiyoruz"


AYDIN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bürokratik cumhuriyet tırtıl gibi tiksindiricidir. Biz kelebek güzelliğinde demokratik cumhuriyet olsun istiyoruz" dedi.
     Çelik, partisinin Aydın İl Başkanlığınca Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlediği "Siyaset Akademisi" programında yaptığı konuşmada, isimlerin değişmesiyle gerçeğin değişmeyeceğini belirterek, "Adı zeki olan birine bakıyorsun suratından aptallık akıyor. İsimle olmuyor. Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir diyor. Buraya yazarak olmuyor. Gerçek demokrasiyi tesis etmeliyiz" diye konuştu.
     Demokrasilerde renklerin birbirine dönüşme mecburiyetinin bulunmadığını dile getiren Çelik, "Mavi sarıya, sarı kırmızıya, kırmızı yeşile dönüşmek zorunda değil. Zaten gök kuşağının güzelliği o renklerin armonik olarak bir arada bulunmasından kaynaklanıyor. Bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçmeye çalışıyoruz. Bütün kelebekler ilk önce tırtıldır. Kelebek ne kadar güzelse tırtıl o kadar iticidir" diye konuştu.
     "Bürokratik cumhuriyet tırtıl gibi tiksindiricidir. Biz kelebek güzelliğinde demokratik cumhuriyet olmasını istiyoruz" diyen Çelik, bu dönüşümün birilerini rahatsız ettiğini ifade etti.
     Çelik, Mustafa Kemal Atatürkün 1920de Mecliste yaptığı bir konuşmada, Meclisin sadece Türkler, Kürtler, Arnavutlar, Çerkezler değil Türkiyedeki bütün Müslüman unsurların bir araya gelmesiyle oluşturulduğunu kaydetti. PKK ile Kürt sorununun aynı şey olmadığını vurgulayan Çelik, ırkçılığın yanlarına yaklaşamayacağını söyledi.
     PKK terör örgütü sebebiyle Türkiyede 40 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:
     "Bunun önemli bir kısmı PKKdır. 10 binin üzerinde asker, subay, astsubay, uzman çavuş, erlerimiz, polisimiz, korucularımız ve vatandaşımız şehit oldu. Aileleri bize şehitlerimizin emanetleridir. Anaların yüreğine köz düştü, kor düştü. Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit aileleri bize geliyorlar. Biz yandık başkası yanmasın, biz evlat acısı çektik başkası çekmesin diyorlar. Bizim bütün çabamız başka canların yitirilmemesidir."
     Çelik, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, İngiliz, Fransız dünyaya gelmenin kimsenin elinde olmadığına dikkati çekerek, "Irkçılık yeryüzünün en ilkel hastalığıdır. Bir ruh hastalığıdır. Soy özürlülük ne demek, böyle bir kavram düşünebiliyor musunuz- Bunu söyleyen adam ırkçı. Bizim sıkıntımız bu. Biz ırkçı gözlükleri bir tarafa atacağız" dedi.
     Çözüm süreciyle ilgili belli yerlerden propaganda yapıldığını belirten Çelik, halkın buna inanmamasını istedi. Akil insanlar heyeti seçtiklerini anlatan Çelik, "Bu sefer dediler ki böyle mi seçilir- MHP paralelinde faaliyet gösteren Kamu-Sen diye bir memur sendikası var. Biz Memur-Sene de Kamu-Sene de KESKe de gelin, katılın dedik. Kamu-Sen biz katılmıyoruz dedi. Canınız isterse zorla getiremeyiz. Bütün kurum ve kuruluşların yer aldığı bir heyet seçtik" diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun /Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER