AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli Şanlıurfada -Çadır kentte kalan Suriyelilerle görüşen Gedikli: Genel olarak durumun gayet olumlu olduğunu gözlemledik -(Suriyelilere ücret verilmesi) Tabi bu harçlık şeklinde düşünülen


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.
     Gedikli, Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte misafir edilen Suriyelilerle iftar yaptıktan sonra karayoluyla geldiği Ceylanpınar ilçesinde de çadır kentte kalan Suriyelilerle görüştü.
     Kamptaki bir grup Suriyeli kanaat önderleriyle bir araya gelen Gedikli, genel olarak çadır kentlerde yürütülen çalışmaları anlattı.
     Kendilerine daha fazla hizmet edebilmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Gedikli, konuşmasının ardından kampta kalan Suriyelilerin, sorun ve taleplerini dinledi ve yetkililerden bilgi aldı.
     Kısa sürede belirtilen ihtiyaçların giderileceğini dile getiren Gedikli, daha sonra çadır kentten ayrılarak,Ceylanpınar Tarım İşletmesi misafirhanesine geçti.
    
     -Burada yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini gördük
    
     Gedikli, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada dün Ankaradan Hataya geldiğini ve iftarını çadır kentteki Suriyelilerle yaptığını hatırlattı.
     Hataydan olumlu intibalar edindiğini dile getiren Gedikli, akabinde sahuru da Ceylanpınardaki Suriyelilerle yapmak istediğini fakat 6 saatlik yol dolayısıyla burada sahura yetişemediğini belirtti.
     Burada da çadır kenti gezdiğini aktaran Gedikli, şunları kaydetti:
     Burada bulunan Suriyeden gelen kardeşlerimizle bir toplantı yaptık. Değerlendirmeler yaptık, kendilerini dinledik. Genel olarak durumun gayet olumlu olduğunu gözlemledik. Tabi bu ziyaretler bizim misafirperverliğimizin de bir göstergesi aynı zamanda. Özellikle ramazan ayının da getirmiş olduğu bir bereket var. Rahmet ve mağfiret ayı olması dolayısıyla bir nefis terbiyesi söz konusudur. Aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini burada görmüş olduk. Türkiyede bu kamplarda bu insanların belli bir hizmet kalitesi alarak yaşadığını gördük. Tabi bu noktada hizmeti geçen herkese de teşekkür etmemiz lazım. Gerçekten sayın valilerimiz başta olmak üzere herkes canla başla bu hizmetleri götürmeye çalışıyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi bu gözlemlerimizi Ankaraya döndüğümüzde de paylaşma imkanı bulacağız.
    
     -Suriyelilere harçlık ve iş verilmesi değerlendirilecek
    
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvençin, Türkiyede kalan Suriyelilere belli bir ücret ödenmesine ilişkin konunun gündemde olduğunu söylediğini aktaran Gedikli, şöyle devam etti:
     Bu durumu Ankaraya döndüğümüzde kararlaştıracağız. Tabi bu harçlık şeklinde düşünülen bir ödeme. Sayın Valimizin de hatırlatmasıyla Ankaraya döndüğümüzde onun da bir değerlendirmesini yapacağız. Sayın Valimizin gündeme getirmiş olduğu bir konu, böyle bir konunun görüşüldüğünü de kendileri ifade ettiler. Gelen insanlar içinde eğitimli ve vasıflı insanlar olduğunu gördük. Mesela inşaat mühendisleri vardı. Onları tabi geçici olmak kaydıyla belli işlerde değerlendirilmesi ve istihdamıyla ilgili bir çalışmanın da yürütüldüğünü ifade ettiler. Böyle bir şey de söz konusu olabilir. Onu da tabi değerlendirmesini ayrıca yaparız.
     Gediklinin çadır kentteki ziyaretine AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve partililer de eşlik etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER