AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Konyada: -(Terör sorunu) Türkiyede bu sürecin sona ermesi, çözümün ortaya konması için büyük bir irade ortadadır. Hükümet bu konuda kararlıdır. İnşallah bu sorunu en güzel şekilde çözecek


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör sorununun çözümüyle ilgili, Türkiyede bu sürecin sona ermesi, çözümün ortaya konması için büyük bir irade ortadadır. Hükümet bu konuda kararlıdır. İnşallah bu sorunu en güzel şekilde çözecek ve Türkiyede gerçekten kalıcı anlamda huzur, esenlik ve barışı sağlayacağız dedi.
     Kurtulmuş, AK Parti Konya İl Başkanlığı 29. İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Osmanlının ardından Türkiye coğrafyasında büyük bir fikir ve siyaset mücadelesi verildiğini söyledi.
     Türkiyede son iki asırdır iki farklı siyaset çizgisinin mücadele ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, Bu siyaset tarzından biri çok doğal olarak millete tepeden bakmış, milleti adam edilmesi gereken bir güruh olarak algılamış. Millete yaşam tarzı uydurmaya, bir takım düşünceleri telkin etmeye çalışmışlar. Milleti şalvarlı, elleri nasırlı, kafası çalışmaz bir topluluk olarak görmüşlerdir. Türkiyede millet, bu siyasi tarza reaksiyon gösterdi ancak her tepkisi sert tedbirlerle ortadan kaldırılmaya çalışıldı diye konuştu.
    
     -Biz millete ait olan yerde duruyoruz-
    
     Kurtulmuş, milletin 2002de AK Partiyi iktidara getirdiğini, bütün bu oyunlara karşı cevabını sandıkta verdiğini belirtti.
     Artık, milletin vesayetçilere itibar etmediğini anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
     Millet, askeri vesayetin ve küresel sistemin karşısında kimi görürse ona oy veriyor. Millet, bu vesayet düzeninin temsilcisi olarak gördüğü CHPye oy vermiyor. CHPli arkadaşlarımız kızıyorlar ama bana kızacaklarına kendilerine çeki düzen versinler. Şunu söylüyorum; Demokrat Parti, Anavatan Partisi, Refah Partisi, AK Parti... Millet hep kendi istikametinde olan insanlara oy veriyor. Bugün yüzde 50 oy alan, bugün seçim olsa daha da çok oy alacak olan bir siyasi partinin çatısı altında konuşuyoruz. Şöyle bir kıyaslama yapalım; CHP bugünkü haliyle, inşallah değişir ve Türkiyede iktidar alternatifi haline gelir. CHP bugünkü haliyle iktidar alternatifi değilse, bu CHPli arkadaşların çok kabiliyetsiz, birikimsiz, tecrübesiz olduklarından kaynaklanmıyor. Gerçekten çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Birikimli insanlar var. Kişisel mesleklerinde başarılı olanlar var. Bizim camianın insanlarına, Türkiyede demokrasinin, siyasetin, iş dünyasının hemen hemen bütün kapıların kapalı olduğu dönemde CHP camiası fanuslar içinde yetiştirildi. Peki, o zaman neden CHP başarılı olamıyor- Çok uzun konuşmaya gerek yok. Bir cevabı var. CHP zihniyeti, milletin durduğu yerde durmuyor da onun için, başarısız olduğu için. Türkiyede bütün partileri kapatsanız, bütün partiler seçimlerden çekilse CHP tek başına seçime girse, bu milletin yüzde 30undan fazlası CHPye oy vermez. Bizim başarımız da şahıslarımızdan menkul bir başarının ötesinde, durduğumuz yerin doğru olmasından kaynaklanıyor. Biz millete ait olan yerde duruyoruz.
    
     -Terör sorunu-
    
     Kurtulmuş, AK Partinin önümüzdeki dönüşüm süreci içinde, 2023e bırakmadan en kısa zamanda gerçekleştireceği işlerden birisinin toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu aktardı.
     Önümüzdeki en temel problemlerden birisinin Türkiyede terör konusunun sona ermesi ve Kürt sorununun çözülmesi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiyede ilk sefer, hükümet bu kadar açık ve kesin bir iradeyi ortaya koyuyor. Sayın Başbakanımız bütün riskleri göze olarak bu sorunun bitirilmesi için gerçekten önemli adımların atılmasını sağlıyor. Bu sorun, bu memlekette nice ocaklara ateş düşmesine, nice gencecik fidanların ölmesine neden oldu. Yıllarca bu memlekette Kürt kimliği bütünüyle ihmal edildi, inkar edildi, asimile edilmeye çalışıldı. Şimdi şu soruyu sormak zorundayız. Kimse karşısındakine cevap vermesin. Kendi kalbine sorsun. Biz bu sorunu çözmek istiyor muyuz, istemiyor muyuz. Türkiyede partilerin bir kısmı istiyormuş gibi davranıyor. Bir kısmı aslında istemiyor ama istemediğini söyleyemiyor. Ama bugün çok şükür, 2009da bu yakalanmıştı, 2013 başında tekrar yakalandı. Türkiyede bu sürecin sona ermesi, çözümün ortaya konması için büyük bir irade ortadadır. Hükümet bu konuda kararlıdır. İnşallah bu sorunu en güzel şekilde çözecek ve Türkiyede gerçekten kalıcı anlamda huzur, esenlik ve barışı sağlayacağız.
     Kurtulmuş, uluslararası bölgesel ve küresel güçlerin büyük çoğunluğunun yıllardır PKK terörünü desteklediğini, Aktütün, Hantepe, Çukurcada katliamlar ve bir sürü olayların olduğunu vurguladı.
    
     -Türkiye bu barışı sağlamak zorundadır-
    
     Avrupada terör örgütünün 3 önemli isminin öldürüldüğünü anımsatan Kurtulmuş, Avrupada örgütün açık olan ofisleri, kampanya yaptıkları yerler oldu. Dünyanın gözü önünde destekler yapıldı. Türkiyenin ayağından çekebilmek içim bunlar otaya konulmasına rağmen biz bu sorunu çözme iradesini ortaya koyuyoruz. Türkiye bu barışı sağlamak zorundadır. Bu meseleyi çözmek zorundadır. Çözümün altın anahtarı; Kürtlerin hakkını, hukukunu koruyacak, Türklerin de izzetini,onurunu kırmayacak bir çözümü ortaya koymaktır dedi.
     Konuşmaların ardından HAS Partiden AK Partiye geçen üyelerin rozetleri takıldı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER