AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -Filistin meselesi dünya barışının kilididir. Dünya barışı Orta Doğu barışı sağlanmadan, Orta Doğu barışı da özgür ve gerçekten var olan Filistin devleti kurulmadan sağlanamaz (Fot


BURSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Filistin meselesi dünya barışının kilididir. Dünya barışı Orta Doğu barışı sağlanmadan, Orta Doğu barışı da özgür ve gerçekten var olan Filistin devleti kurulmadan sağlanamazdedi.
     Kurtulmuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Emir Sultan Hamamı Sanat Evi ve Buhari Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Osmanlının 401 yıl Filistin topraklarında kan dökmeden hükmettiğini, bunun altında yatan sebebin de Osmanlının insana, Hz. İnsan düsturu ile muamele etmesinin yattığını söyledi.
     Dünya barışının kilidinin Orta Doğuda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Filistin meselesi dünya barışının kilididir. Dünya barışı Orta Doğu barışı sağlanmadan, Orta Doğu barışı da özgür ve gerçekten var olan Filistin devleti kurulmadan sağlanamaz. Ecdadımız tam 401 sene kan gölüne dönen Filistin topraklarına hükmetmiştir. Her türlü mezhepler varken, 72 millet varken 401 senede bir tek din kavgası yoktur. Yönetmeyi bildikleri ve insana Hz. İnsan düsturu ile muamele ediyor da ondan yoktur. Bu düzen böyle devam etmez biz BMnin yeniden yapılanması ve yeni adil bir dünyanın kurulması için de sözümüzü en yüksek şekilde her platformda söyleyeceğiz ve dünya sisteminin de değişmesini sağlayacağız diye konuştu.
     Türkiyede millet devlet kaynaşmasının AK Parti iktidarı ile geliştiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     Çünkü şu anda milleti yönetmekle yükümlü olan insanlar milletin içinde. Millet ne düşünüyorsa onu düşünmeye gayret ediyorlar. Devlet millet kaynaşması bu ülkenin geleceğini kurmamıza vesile olacaktır. Köklerini bilmeyen bir millet böyle boşlukta sallanan millettir. Biz nevzuhur bir millet değiliz. Tarih sahnesine yeni çıkmış bir millet değiliz. Tarihe çok şeyler kattık. Bundan sonra da da bu millet inşallah çok şeylere öncülük edecektir. İşte gördüğünüz gibi İsrail, Gazzeye saldırdığı zaman karşısında ilk olarak Türkiyeyi buluyor. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu saldırılar karşısında yiğitçe duruyor ve diyor ki Biz gerekirse adam gibi ölmesini biliriz diyor.
    
     -Milleti sadece oy deposu olarak gördüler-
    
     Türkiyenin demokratikleşme çıtasının yukarıya doğru ilerlediğini belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:
     Türkiye demokratikleştikçe, millete değer veren siyaset tarzını geliştirdikçe, aynı zamanda köklerine dönüyor. Maalesef bu ülkede 150 yıldır iki farklı siyaset çizgisi var. Bir çizgi millete tepeden bakar. Millete ait ne değer varsa yok sayar. Onun için cami dediğinizde, tekke dediğinizde tüyleri diken diken olur. Medrese dediğiniz zaman kulaklarını tıkarlardı. Bütün bu eserler harap vaziyette idi. Eskinin eserleri nalbant dükkanları, demirci yapıldı. Millete bir dil, değerler uydurmaya çalıştılar. Milleti sadece oy deposu olarak gördüler. Bize oy vermesi gerekir dediler. Artık o devirler geride kaldı. Şimdi bu milletin çocukları siyaset sahnesinde ortaya çıktı. Rahmetli Menderesten, rahmetli Özaldan, rahmetli Erbakan Hocadan bu yana siyasette yer aldı. Bundan böyle Allahın izni ile milletin çocukları siyaset sahnesinden inmeyecektir. Çünkü millet böyle murad ediyor.
     Kurtulmuş, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile açılışını yaptığını kültür merkezini gezdi.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER