AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: (Çözüm süreci) Eğer biz kendi Kürdümüzle kendi Çerkezimizle kendi Alevimizle bir mutabakatı sağlayamazsak, etrafımızdaki ülkelerle mutabakatı sağlayamazsak, etrafımızdaki coğrafyayla nasıl


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çözüm süreciyle ilgili Eğer biz kendi Kürdümüzle, Çerkezimizle, Alevimizle bir mutabakat sağlayamazsak, etrafımızdaki ülkelerle mutabakatı sağlayamazsak, nasıl büyük bir ülke nasıl lider ülke haline nasıl küresel aktör haline geleceğiz- dedi.
     Soylu, partisinin Elazığ Öğretmenevinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm sürecine değinerek, bu sürecin sadece Kürt meselesi ya da terör sorunun çözümüyle ilgili olmadığını söyledi. Soylu, şöyle devam etti:
     Eğer biz kendi Kürdümüzle kendi Çerkezimizle kendi Alevimizle bir mutabakatı sağlayamazsak, etrafımızdaki ülkelerle mutabakatı sağlayamazsak, etrafımızdaki coğrafyayla nasıl büyük bir ülke nasıl lider ülke haline nasıl küresel aktör haline geleceğiz- Bunu anlayan İranın, Irakın, Suriyenin Kürdüyle, Türkiyenin her tarafındaki Türkünden ta bir şekilde Çine kadar olan ta Avrupaya kadar olan sadece etnik temelde değil insanlık temelinde herkesle kucaklaşmayı kendine temel amaç, temel ilke edinen bir anlayışı ortaya koymaya çalışmaktadır. Çözüm sürecinin amacı budur.
     Soylu, 21inci yüzyıla adım atılırken Türkiyenin iki temel politikası ve vizyonu olduğunu, bunlardan birinin yenileşme diğerinin etki alanını genişletme olarak adlandırıldığını söyledi. Yenileşmenin sadece yapılan icraatlarla değil zihniyet değişikliğiyle ilgili olduğuna dikkati çeken Soylu, Türkiyenin yenileşmeyi kurumlarında, kurallarında ve hizmetlerinde gerçekleştirmeye çalışan bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yepyeni bir dünyada yaşıyoruz. Ne 20. yüzyıldayız ne 4-5 yıl önce hesap ettiğimiz bir dünyadayız ne de bundan bir yıl önce hesap ettiğimiz bir dünyadayız. Daha fazla çalışarak bu küreselleşen dünyaya ayak uydurmanın, dünyayla rekabet etmenin ve gücümüzü her gün biraz daha fazla yenilemek gereğinin ve bir şekilde değişen uluslararası sistemin fırsatlarının ve tehditlerinin ülkemiz tarafından insanlarımız tarafından ülkemizi yöneten insanlar tarafından iyi hesap edilmesinin zorunlu olduğu ve buna yönelik ayak uydurmamızın zorunlu olduğu yepyeni bir yüzyılın içerisindeyiz. Her gün değişen çocuklarımızın bile birkaç meselede hepimizin önünde olduğunu çok rahat bir şekilde gördüğümüz bir dünyadayız. İlk kez 21. yüzyılda 20. yüzyıldan farklı bir şey yaşadığımız hatta 19. yüzyıldan farklı bir şey yaşadığımız bir zaman diliminin içerisindeyiz.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER