AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: AK Parti, sadece hizmet yapmıyor. AK Parti, Türkiyede siyasetin güçlendirilmesini, bilgiyle donatılmasını, bilimle, ilimle ve tecrübeyle bir araya gelmesini sağlayabilecek çok önemli bir an


TUNCELİ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti, sadece hizmet yapmıyor. AK Parti, Türkiyede siyasetin güçlendirilmesini, bilgiyle donatılmasını, bilimle, ilimle ve tecrübeyle bir araya gelmesini sağlayabilecek çok önemli bir anlayışı da ortaya koymaktadır dedi.
     Soylu, AK Parti Siyaset Akademisinin Tunceli İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlediği Yerel Yönetimler dersinde, AK Partinin Türkiyede siyasete yenilik getirdiğini ve siyasetin yenilikçi markası olduğunu söyledi.
     Türkiyenin büyük bir çözüm sürecinin arifesinde olduğunu ifade eden Soylu, Dersimin de; kültürünü, anlayışını, geleneğini, göreneğini, hoşgörüsünü ve diyaloğunu gösterebilme imkanının arifesinde olduğunu dile getirdi.
     Türkiyenin batısıyla doğusu arasında hiçbir farkın olmadığını vurgulayan ve çözüm sürecinin Tunceli için de önemine dikkati çeken Soylu, O zaman Dersimi gördüğünde insanlar, bunu burada bir güzelleme yapmak için söylemiyorum. Burada sizi tanıdığında, keşfettiğinde, anladığında belki herkes, ben Aleviyim diyecek, tam anlamıyla. Bunu anlatabileceğimiz, bunu sağlayabileceğimiz bir sürecin içerisindeyiz diye konuştu.
     Soylu, Sünnilik ve Aleviliği tekrar bir araya getirebilecek, kucaklaştıracak ve buluşturacak bir fırsatı oluşturmaya çalıştıklarını da kaydetti. AK Partinin yaptığı hizmetlerden bütün Türkiyenin istifade ettiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu:
     Yatırımlar ve hizmetler kadar önemli olan, zihniyet değişmesidir. 20nci yüzyıl aklıyla mı, 21inci yüzyıl aklıyla mı dünyaya bakacağız- 18inci yüzyıl aklıyla mı, 17inci yüzyıl aklıyla mı- Yoksa 21inci yüzyılın önümüze neler koyduğunun anlayışıyla mı dünyaya bakacağız- Bunların hepsi önemli. AK Parti, sadece hizmet yapmıyor. AK Parti, Türkiyede siyasetin güçlendirilmesini, bilgiyle donatılmasını, bilimle, ilimle ve tecrübeyle bir araya gelmesini sağlayabilecek çok önemli bir anlayışı da ortaya koymaktadır.
     Soylu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle görüştü.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Önder Felek
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER