AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: (Afyonkarahisardaki patlama) Kimi yorumcular farklı şeyler söyleseler de kesin değildir, her biri yorumdur. Ama bu yapılan yorumlar eşliğinde de inceleme yapılmasının doğru olacağını d


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Afyonkarahisardaki patlamayla ilgili değerlendirmelere ilişkin, Kimi yorumcular farklı şeyler söyleseler de kesin değildir, her biri yorumdur. Ama bu yapılan yorumlar eşliğinde de inceleme yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum dedi.
     Tanrıverdi, Kula ilçesinde yaptırılacak Tuana Bakırcı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin temel atma törenine katıldı.
     Törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisardaki patlamaya değinen Tanrıverdi, 25 askerin şehit olduğu olayın herkesin yüreklerini dağladığını ifade etti. Tanrıverdi, Afyonkarahisarda dün yaralıları ziyaret ettiğini ve temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Her yönüyle takip edilmesi gereken önemli bir olay olduğunu gördüm. Bu yönde yargının gerekli araştırmaları ve soruşturmaları yaptığını biliyorum. Ayrıca idari yönden de konunun incelendiğini biliyorum. Her şey gün yüzüne çıkacak ve kamuoyunun beklediği cevaplar yerini bulacak, kafalardaki sorular yerini bulmuş olacak.
     Kimi yorumcular farklı şeyler söyleseler de kesin değildir, her biri yorumdur. Ama bu yapılan yorumlar eşliğinde de inceleme yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Dikkatimi çeken önemli bir konu, gece yarısı el bombalarının istifleniyor olmasıdır. Burada ihmali söz konusu olanlar elbette bunun bedelini ödeyeceklerdir. Allahtan, üzücü hadiselerin, bu karanlık günlerin bitmesini, güzel ve huzurlu yola girmesini niyaz ediyorum. Devletimiz ve hükümetimiz elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu aziz topraklar için canını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz, gazilerimize şifalar diliyoruz.
     Türkiyenin, üzerine oynanan oyunlara, hain planlara rağmen yarınlarına daha sağlıklı ve güvenle baktığını dile getiren Tanrıverdi, ülkenin bu gelişmesinden rahatsız olanların, önüne takoz koymaya, ayağına çelme takmaya çalışsalar da buna güçlerinin yetmeyeceğini söyledi.
    
     -2 yaşındaki Tuananın adını taşıyacak-
    
     Türkiyenin geleceği için temeli atılan okulun, hayırsever Lütfü Bakırcı tarafından yaptırılacağını ve 2 yaşındaki çocuğu Tuananın adını taşıyacağına işaret eden Tanrıverdi, (Gelecek nesiller için ortaya bir eser bırakamalıyız, onun için 2 yaşındaki yavrumuzun adını koyuyoruz) diyorlar. Bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine ve eşlerine teşekkür ediyorum dedi.
     Tanrıverdi, hükümetlerinin eğitime büyük önem verdiğini ve eğitim konusunda hiçbir engeli kabul etmediklerini ifade ederek, kendilerinden önce 7,5 milyar lira olan eğitim bütçesinin gelinen noktada cumhuriyet tarihinin bir rekoru olarak 56,3 milyar liraya çıkarıldığını kaydetti.
     Okullara 750 bin adet bilgisayar kazandırarak okul sırasında öğrencilerin teknoloji ile tanışmasını sağladıklarını, ders kitabı bulma derdinin de AK Parti iktidarında sona erdiğini dile getiren Tanrıverdi, eğitim sisteminde yapılan değişiklikle de yeni nesillerin daha iyi eğitim almasının önünün açıldığını ifade etti.
     Tanrıverdi, öğrencilerin daha önce 8 yıllık zorunlu eğitimde mecburi bir istikamete yönlendirildiğini, 4+4+4 modeliyle öğrencilerin artık kendi yeteneklerine ve kabiliyetlerine göre istediği şekilde yoluna devam etme şansına sahip olacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     Milli Eğitim Bakanlığı tüm tedbirlerini almıştır, mülki amirlerimiz de bunları kontrol etmektedir. Bu eğitim sistemi Türkiyeyi daha da büyüten, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak eğitim sistemi olacaktır. Cehaletin son bulacağı eğitim sistemi olacaktır. Yeni açılan ilköğretim okullarımız, liselerimizle birlikte okullaşmada hedefimiz yakalanmıştır. Hedefimiz yarının teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve geleceğin Türkiyesine hazırlamaktır.
     Tanrıverdi, konuşmasının ardından okulun temelini, törene katılan AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ ile Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile birlikte attı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER