AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -"Geçmişte sağ sol diye oynanan oyunlara alet olmayacağız, sizler ve bizler laik-dindar kavgasının oyuncağı, aktörleri olmayacağız" -"Öyle bir muhalefet var ki (AK Parti iktidar olmasın,


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Geçmişte sağ sol diye oynanan oyunlara alet olmayacağız, sizler ve bizler laik-dindar kavgasının oyuncağı, aktörleri olmayacağız" dedi.
     Türel, partisinin Antalya Gençlik Kolları tarafından Kepez Arenada düzenlenen "Seçime 1 Kala" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin geleceği için bugünün gençlerine güvenlerinin tam olduğunu söyledi.
     Türkiyede gençliğin 40 yıldır hep tuzağa düşürülmeye çalışıldığını, "hain planlara", "hain insanların emellerine" alet edildiğini ifade eden Türel, 1970li yıllarda Türkiyede gençlerin "sağ-sol" diye ayrıştırıldığını, birbirlerine düşürüldüğünü, 1980lerde "bir sağdan, bir soldan" diye gençlerin öldürüldüğünü gördüklerini anlattı.
     "Sağ-sol" kavgalarının ardından Türkiyede terörün ortaya çıktığını ve gençlerin ülkenin birliği beraberliği için canlarını ortaya koyduklarını dile getiren Türel, artık gençlerin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini kaydetti.
     Türkiyede gençlerin bir daha kendilerine kurulan tuzağa düşmeyeceğini belirten Türel, "Geçmişte sağ sol diye oynanan oyunlara alet olmayacağız, sizler ve bizler laik-dindar kavgasının oyuncağı, aktörleri olmayacağız" diye konuştu.
     Türkiyede milli birliği ve kardeşliği ön plana çıkarmak için çözüm süreci başlattıklarını hatırlatan Türel, ülkeyi bölmeye çalışanların bu süreç üzerinde de oyunlar oynadıklarını bildirdi.
     Bugün de gençler üzerinde oyunlar oynandığını, gençleri birbirine düşürmeye çalışanlar olduğunu öne süren Türel, "Sizleri birbirine düşürmeye çalışanlar, kendi emellerine hain planlarına alet etmek isteyenler acaba hiç Hz. Peygamberimizden örnek almıyor mu- Gençleri seviyoruz diye onları kendi oyunlarına alet etmek isteyenler Atatürk simsarlığına soyunmak isteyenler Gazi Mustafa Kemal Atatürkü hiç mi örnek almıyor- Bu ülkenin gençliğini bölüp, parçalamaya kendi hain planları için kullanmaya hizmet ediyorlar" diye konuştu.
     Bugünkü muhalefetin gençlik üzerindeki oyunlarının bir dönemin çeşitli mekanizmalarının uzantıları olduğunu ileri süren Türel, bugünün gençlerinin bu oyunlara gelmeyeceğini, ellerindeki kitaplarla bilgisayarlarla ülkesine hizmet etmenin derdinde olacaklarını söyledi.
     AK Partinin Türkiyede ne zaman hizmet için adım atsa muhalefetin ortalığı karıştırma politikası uyguladığını savunan Türel, "Öyle bir muhalefet var ki (AK Parti iktidar olmasın, iktidardan düşsün gerekirse düşmanlar gelsin bu ülkeyi yönetsin) diyorlar. Ama biz onlara izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
     Türel, muhalefetin AK Partinin hizmetine yönelik iftira atma, bilgi kirliliği oluşturma politikası uyguladığını, bunun en son örneğini 2B arazilerinin satışı konusunda gördüklerini belirtti. Muhalefetin halkın sorununu siyasi amaçlarına alet ettiğini iddia eden Türel, şöyle konuştu:
     "Biz (bu kanunu çıkaracağız) dediğimizde muhalefet (Siz bu toprakları vatandaşa peşkeş çekemezsiniz, satamazsınız) diye eleştirmişti. Kanun çıkınca da millete (Biz bu topraklara halkımıza bedava verecektik) diyor. Mecliste başka söylüyor, sabah uyanınca başka konuşuyorlar. Hizmetten yoksun muhalefetin elinde bir tek silah var, o da iftira kampanyaları. Hamdolsun halkımızın karşısına çıktığımızda yaptığımız hizmetleri anlatabilmek için vakitleri, saatleri yetiştiremiyoruz, muhalefetin böyle bir imkanı olmadığı için iftira propagandası yapıyor."
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, gençlerin seçime 1 yıl kala yola çıktığı yerde kendilerinin daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi. Tabandan gelen heyecanın kendilerini de harekete geçirdiğini dile getiren Enç, "AK Partinin bayrağını belediyelerin tepesine dikmeyeceğiz ama hizmetlerle farklılığımızı göstereceğiz" dedi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 2014 yerel seçimlerine bir yıl kaldığını hatırlatarak, bu süreçte AK Partinin yakaladığı ivmenin, başarının tüm toplumun kitlelerine çok iyi anlatılması gerektiğini kaydetti. AK Partinin gençlere en fazla yer veren parti olduğunu ifade eden Tütüncü, "AK Parti, (Gençler, siyasetin yedek kulübelerinde beklemeyin, dolgu malzemesi değilsiniz) diyen bir Başbakanın genel başkan olduğu partidir. AK Parti, gençlerin enerjilerini Türkiyenin yarınları için büyük bir ışık kabul eden partidir" diye konuştu.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Başbakan Erdoğanın gençlere güvendiğini, inandığını vurgulayarak, "Gençler, Başbakanımız sizden ne istiyor biliyor musunuz- Antalya Büyükşehir Belediyesini alın da Antalya hizmete kavuşsun istiyor. Büyükşehir Belediyesini alacağız ve birileri gibi oradaki Türk bayrağını indirip, CHP bayrağını dikmeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesini aldığımızda orada Türk bayrağını dalgalandıracağız, Antalyaya hizmet edeceğiz" dedi.
     Başbakan Erdoğanın siyasi hayatını konu alan "Bir Yol Hikayesi" adlı video gösterisinin de sunulduğu toplantıya Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile ilçe teşkilatlarına üye gençler de katıldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER