AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Kurtulmuş: Yeni Türkiyeyi artık kurmak mecburiyetindeyiz. Eski Türkiye dediğimiz bir takım kirli, pasaklı, gizli işlerin olduğu, bir takım olağanüstü müdahalelerle halkın iradesinin önüne geçi


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Türkiyeyi artık kurmak mecburiyetindeyiz. Eski Türkiye dediğimiz bir takım kirli, pasaklı, gizli işlerin olduğu, bir takım olağanüstü müdahalelerle halkın iradesinin önüne geçildiği Türkiye, bütünüyle geride bırakılmalıdır dedi.
     Kurtulmuş, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin gelecek 3 yıl içerisinde seçim sürecine gireceğini, bu süreçte vatandaşların belediye başkanlarını, milletvekillerini ve Cumhurbaşkanını seçeceğini belirterek, seçimlerin Türkiyenin gelecek 30 yılına yön vereceğini söyledi.
     En önemlisinin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ve sırasında bir takım işlerin, karanlık icraatların ortaya konulduğunu ileri sürdü.
     Kurtulmuş, 1961de Ali Fuat Başgilin ensesine silah dayanarak, Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçirilmeye çalışıldığını iddia ederek, şöyle devam etti:
     Her Cumhurbaşkanlığı seçiminde iyi saatte olsunlar gündeme girdi ve milletin iradesine rağmen bir takım işler ortaya konulmaya gayret edildi. Şimdi çok şükür, 12 Eylül referandumuyla yapmış olduğumuz anayasa değişikliğiyle bu millet ilk sefer şu kararı veriyor. Artık bundan sonra bu millet kendi oylarıyla, helal oylarıyla seçecektir. Bu, Türkiye için devrim niteliğinde bir adımdır. İnşallah, 2014 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı büyük oylarla seçecektir.
    
     -Yeni Türkiye-
    
     Yeni Türkiyeyi artık kurmak mecburiyetindeyiz. Eski Türkiye dediğimiz bir takım kirli, pasaklı, gizli işlerin olduğu, bir takım olağanüstü müdahalelerle halkın iradesinin önüne geçildiği Türkiye, bütünüyle geride bırakılmalıdır diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:
     12 Eylüllerin, 12 Martların, 27 Mayısların, 28 Şubatların, 27 Nisanların izleri bütünüyle kazınıp atılmalıdır. Türkiye, bugün geldiği demokratik seviye itibariyle bu noktadadır. Sadece bu da yetmez bundan sonraki süreçte de yeni anayasa, milletin de istediği demokratik, katılımcı, özgürlükçü yeni bir anayasa ile Türkiye, yeni Türkiye olma yolundaki adımları atmak ve bu süreci süratle tamamlamak zorundadır. AK Partiye milletin yüklediği en temel sorumluluklardan biri de budur. AK Parti, bu anlamda yeni Türkiyenin mimarı olma görevi millet tarafın verilmiş bir partidir.
     Türkiyenin, barış ve kardeşliğin sağlandığı, 75 milyon vatandaşın her birinin eşit ve özgür olduğu, esen bir ülke olmasını istediğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     Bu çerçevede uluslararası terör örgütünün her türlü teşviklerine, desteklerine rağmen çok şükür Türkiyede terör meselesi ayrımcılığı sağlayacak bir noktaya gelmiyor. Terör örgütüyle her türlü mücadeleyi yaparken, Habur görüntüleri ile savsaklanan, arkasından Oslo görüşmelerinin deşifre edilmesiyle sürece balta vurulmaya çalışılan ve en son milletvekillerinin yolda terör gruplarından insanlarla kucaklaşmasıyla yine berhava edilmeye çalışılan bu sürece rağmen şu iradeden vazgeçmeyeceğiz. Ne olursa olsun Nerede kalmıştık- diyerek, Kürt sorununu çözeceğiz ve bu ülkede bütün yurttaşların eşit olduğu bir Türkiye inşa edeceğiz.
    
     -İmralıdaki görüşmeler-
    
     Bir gazetecinin, MİT Müsteşarı Hakan Fidanın İmralıda iki gün terörist başıyla kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz- Bunun partiye yansıması nasıl- sorusu üzerine Kurtulmuş, dünya genelinde bu tür durumların bir çok örneği olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     Burada bir taraftan Meclis içerisinde siyasi görüşmeler yapılırken, diğer taraftan da istihbarat birimleri bu konuyla ilgili görüşmelerini yapmışlar. Geçtiğimiz sene bildirilen Filipinlerdeki Moro Müslümanları ile Filipinler Hükümetinin anlaşması. Burada da aynı yöntemler uygulanmıştır. İspanyada aynı yöntemler kullanılmıştır. Dolayısıyla zaten çok kitlesel olarak varlığından söz ettiğimiz terör örgütü yok. Şimdiye kadar 4 bin tane küsur elemanı olmuş en fazla. Ama toplumsal bir takım destekleri olmuş. Şimdi bunu ortadan kaldırmak tabi ki bir takım istihbarat birimlerinin vazifesidir. Demokratik ülkelerde de bu görüşmelerin yapılması son derece doğaldır, normaldir.
     Terör örgütüne lojistik, siyasi, ekonomik ve silah desteği olduğunu, bunların zaman zaman azalıp, arttığını anlatan Kurtulmuş, terör meselesini çözeceklerini söyledi.
     Numan Kurtulmuş, terör meselesinin çözmenin sadece AK Partinin tek başına yapacağı bir iş olmadığını, bütün Türkiyenin adım atması gerektiğini vurguladı.
     Terörle Kürt meselesini birbirinden ayırt ettiklerini aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu:
     Terörle mücadele güvenlik meselesidir ama Kürt sorunun çözülmesi tek başına bir güvenlik işi değildir. Kürt meselesinin çözümü eşit, özgür yurttaşlık temelinden geçer. Bunun altın formülü de şudur; Hakkari Yüksekovadaki çoban kardeşimizle Ankara Çankayadaki Cumhurbaşkanımızın, sadece lafta değil, eşit olduğu bir Türkiyenin kurulması. Bu da ancak siyasetten geçer. Yine en baştan söylediğimiz gibi sorunun çözümü ne dağlarda ne meydanlarda ne Genelkurmay Karargahındadır. Sorunun çözüm yeri TBMMdir.
    
     -Türkiyeye sığınan Suriyeliler-
    
     Bir basın mensubunun da Suriyeli mültecilere ayrılan bütçeyi hatırlatarak, Öncelikle 75 milyonun yaşam kalitesinin daha yükseltilmesi gerekmez mi- şeklindeki sorusunu Kurtulmuş, şöyle yanıtladı:
     Bunun için gayret sarf ediyoruz, çaba sarf ediyoruz. Bu, zaten sürekli olan bir süreçtir ama Suriyeden gelen, oradan kaçarak gelen, hayatlarını zor kurtararak, terlikleriyle, gömlekleriyle buraya gelen insanlara yardım etmek de bizim insanlık vazifemizdir. İkisi birbirinin alternatifi değildir. Yani ona yardım etmeyelim bizim adama verelim. Bu, bunun alternatifi değil. Hem bizim adama vereceğiz, hem dışarıdan gelen o Suriyeli kardeşlerimize bu yardımı yapacağız. Bu bizim milletimizin hamiyetperverliğinin bir sonucudur.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER