AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: (Genelkurmay Başkanı Özelin Vali İrfan Balkanlıoğluna yaptığı ziyaretteki hediyeleşmeye ilişkin) Bizim toplumumuz misafirperverdir. Belki o günün acısı içerisinde olmayabilirdi ama bu çok büyütülecek bi


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Genelkurmay Başkanı Necdet Özelin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğluna yaptığı ziyaretteki hediyeleşmeye ilişkin, Bizim toplumumuz misafirperverdir. Belki o günün acısı içerisinde olmayabilirdi ama bu çok büyütülecek bir konu da değil dedi.
     Aydın, Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti ziyaretinde yaptığı açıklamada, Meclisin tatile girmesinden bu yana Adıyamanda temaslarda bulunduğunu ve özellikle köy ziyaretleri gerçekleştirmeye özen gösterdiğini belirterek, çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
     Bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özelin Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğluna yaptığı ziyaretteki hediyeleşmesine ilişkin sorusu üzerine, Aydın Bizim toplumumuz misafirperverdir. Belki o günün acısı içerisinde olmayabilirdi ama bu çok büyütülecek bir konu da değil. Dolayısıyla tabi muhalefet başına taş düşse bile AK Partiden bilecek. Artık iş o noktaya geldi... Yani bir kaza olmuş. Hepimizin yüreği sızlıyor, hepimizin acısı büyük. Bu sızı ve acı üzerine çok da olayı başka yerlere çekmenin mantığı yok diye konuştu.
     Toplumsal meselelerde muhalefetin daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Türkiye son dönemlerde terör belasıyla karşı karşıya. Toplumsal ve milli meselelerde, dış politikayla ilgili meselelerde muhalefetin daha da duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Çünkü bakıyorsunuz Mavi Marmara olayında İsrail ile olan ilişkilerimizde ana muhalefetin tutumu hiç iyi olmadı. Suriye ile ilgili olan olaylarda da bir tarafta mağdur ezilen halk var, diğer tarafta Suriye ordusu var. Siz Türkiye olarak tercihinizi yapacaksınız. Doğal olarak da insani olan Suriye halkından yana koyacaksınız. Ama ana muhalefetin tavrı yine Baas yönetiminden algılandı. Duruşunu o yönde sergiledi. Maalesef CHP çelişkilerle dolu. Zaten akşam söylediğini ertesi gün yalanlayabilen, yeri geldiğinde de çark edebilen bir görüntü sergiliyor. İstikrarlı bir varlığı halk adına göremedik. Muhalefetin tutumuna alıştık. Bir gün halk adına yaparsa herhalde durumu daha farklı olur.
    
     -Terörün hedefi AK Parti
    
     Terörle ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Aydın, şu görüşleri dile getirdi:
     Terörün şu anda amacı AK Partiyi iktidardan uzaklaştırmak. Terör örgütüne Suriyenin açıktan, İranın gizli kapaklı desteği olabilir. Suriye açıktan destek veriyor. Türkiyenin 35 yılını terör heba etti. Sürekli vardı. Özellikle iktidarların güçlü olduğu dönemlerde terör örgütü dişini göstermeye çalışıyor. Çünkü AK Parti bölgeye hizmet götürmeye başladı. Fabrikalar kurulmaya başlandı. Hakkari ve Yüksekovada modern hastaneler kuruldu. Hava alanları ve yollar yapılıyor. Bu terör örgütünün işine gelmiyor. Demokratikleşme çalışmaları yapılıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde konuşulamayan bir çok şeyi bugün tartışıyoruz. Türkiye demokratikleşme konusunda hakikaten çok ileri adımlar attı. Bugün Kürtçenin seçmeli ders olmasını mevzuatımıza koyduk. TRT Şeş, bunlar hayaldi. Hepsi gerçek oldu. Devletin üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açıldı. Zannediyorum 10 yıl önce bunların konuşulması bile tehdit ve tehlikeydi. Konuşulamayanlar konuşulmaya başlandı. Bu adımlar terör örgütünün işine gelmedi. AK Parti ile sorunlar bir bir çözülmeye başlandı. Dolayısıyla bu sorunlar çözüldükçe onların sermayesi gidiyor.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER