AK Parti Hakkari 4. Olağan İl

AK Parti Hakkari 4. Olağan İl Kongresi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: -Geçmişteki hataları düzeltirken başkalarını yaptığı gibi daha çok kan dökerek, gözyaşına sebebiyet vererek, milletin kepenklerini zorla kapatarak, evler


HAKKARİ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Geçmişteki hataları düzeltirken başkalarının yaptığı gibi daha çok kan dökerek, gözyaşına sebebiyet vererek, milletin kepenklerini zorla kapatarak, evlerine ekmek götürmelerine mani olarak değil, inşa ederek, hukuk sistemini değiştirerek, çetelerle, bürokratik oligarşi ile mücadele ederek, millete yaslanarak, hesabımızı sadece Allaha ve millete vereceğimiz inancıyla adımlar attık dedi.
     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Hakkariye gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Kültür Merkezinde yapılan AK Parti Hakkari 4. Olağan İl Kongresine katıldı.
     Burada konuşan Eker, Türkiyede herkesi gerçek kardeş bilen bir anlayışa sahip olduklarını ve Kürtlerle ilgili ret, inkar ve asimilasyon politikalarının ülkede 70-80 yıl boyunca devam ettiğini belirterek, geçmişte yapılan hataları düzeltmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Türkiyede yaşayan herkesi kardeş olarak gören bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Eker, şunları kaydetti:
     Bunu zenginlik olarak kabul ediyoruz. Bu topraklarda medeniyet inşa edilmişse bu medeniyetin inşasında Hakkarili Kürt alimlerinin, Kürt edebiyatçıların büyük emeği var. Cizre, Tillo ve Diyarbakır medreselerindeki alimlerin, Türkiyenin her bölgesindeki kesimlerin büyük katkısı var. Onun için herkesin hakkı ve hukukuna riayet etmek bizim görevimiz. Bu sebeple 2002 yılından bu yana girdiğimiz seçimlerde biraz daha yüksek düzeyde milletimizin teveccühüne mazhar olduk.
     Diyarbakırın kırsal bir köyünde dünyaya geldiğini, annesinden Kürtçe, okulda ise Türkçe öğrendiğini ve Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olduğunu anlatan Eker, Şimdi AK Partiliyim ve geçmişteki hataları düzeltme kararlılığındayız. Geçmişteki hataları düzeltirken başkalarının yaptığı gibi daha çok kan dökerek, gözyaşına sebebiyet vererek, milletin kepenklerini zorla kapatarak, evlerine ekmek götürmelerine mani olarak değil, inşa ederek, hukuk sistemini değiştirerek, çetelerle, bürokratik oligarşi ile mücadele ederek, millete yaslanarak, hesabımızı sadece Allaha ve millete vereceğimiz inancıyla adımlar attık diye konuştu.
    
     -Düzeltmek yıkmaktan daha zordur-
    
     Eker, bir takım şeyleri düzeltmenin, yıkmaktan daha zor olduğuna ve daha fazla zaman aldığına dikkati çekerek, yıkımdan nasiplenenlerin ve menfaat sağlayanların köklerinin, bazen bir terör örgütüne, bazen Ankarada ya da başka bir ildeki çeteye, bazen de uluslararası bir organizasyona dayandığını ifade etti.
     Biz bu sorunu (Kürt sorununu) barış ve huzur içinde çözersek insanlık için önemli bir hizmet etmiş oluruz diyen Eker, sadece Kürtlere demokratik haklarını teslim etmekle kalmayacaklarını, insanlığa ve barışa da büyük bir katkı sunacaklarını dile getirdi.
     Eker, Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı yaşatan bütün insanlığı yaşatmış olur ilkesine olan inançları doğrultusunda mücadele ettiklerini bildirerek, şöyle konuştu:
     Geçmişte Kürtçenin yasaklanması büyük bir haksızlıktı. Biz bu yasakları kaldırmakla kalmadık. Üniversitelerde Kürtçe bölümler, Kürtçe televizyon kanalları açılmasının önünü açtık. Ne oldu- TRT Şeşte program yapan sanatçılar tehdit edildi. Sen Kürtçenin daha çok gelişmesini, öğrenilmesini ve yaygınlaşmasını mı istiyorsun, yoksa bu yasak üzerinden politik çıkar sağlamaya çalışan bir örgüt müsün- Sen Kürtlerin hakları için değil, bu yasaklar üzerinden politik çıkarların için çalışıyorsun. Senin mücadelen Kürtlerin haklarını koruma mücadelesi değil. Eğer öyle olsa, Kürt esnafının dükkanını zorla kapattırmazsın.
     Hakkari, Diyarbakır ve Cizrede bir Kürt evine ekmek götürse senin ne zararın oluyor, söyle bakalım- Niye kepengini zorla kapattırıyorsun- Hakkaride havaalanı olursa, Kürtler uçağa binerse, barajlarla daha çok sulama imkanına kavuşursa senin bundan ne zararın olur. Niye buna karşı çıkıyorsun. Demek ki sen kalkınma olmasını istemiyorsun, buraya hizmet gelmesin istiyorsun. Çünkü hizmet gelirse senin söyleyeceğin bir şey kalmıyor.
     Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimlerde, eski başkan Abdulmecit Tarhan, yeniden başkanlığa getirildi.
     Bakanlar Eker, Yılmaz ve Şimşek, kongreden sonra iki gün önce göreve başlayan Vali Orhan Alimoğlunu ziyaret ederek, görevinde başarı diledi.
     Kentin sorunları hakkında bilgi alan bakanlar, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca bir otelde düzenlenen programa da katıldıktan sonra helikopterle kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti Hakkari 4. Olağan İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER