AK Parti İl Başkanı Reyhan:

AK Parti İl Başkanı Reyhan: -Büyükşehir Belediye Başkanının 2013 yılı planlamalarındaki öncelikleri bize bir kez daha gösterdi ki şehrin en büyük sorunları ıskalanmaktadır


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin 2013 yılı planlamalarındaki önceliklerinin kentin en büyük sorunlarının ıskalandığını gösterdiğini bildirdi.
     Reyhan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Partili Belediye Meclis üyelerinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 2013 yılı performans programına ve bütçenin gider kalemlerine ret oyu kullandığını kaydetti.
     Büyükşehir Belediye Başkanının kaynakları kullanma şekline AK Parti grubunun katılmasının mümkün olmadığını ifade eden Reyhan, şunları belirtti:
     Büyükşehir Belediye Başkanının 2013 yılı planlamalarındaki öncelikleri bize bir kez daha gösterdi ki şehrin en büyük sorunları ıskalanmaktadır. Bütün bir şehrin faydalandığı zorunlu hizmetlerden kar edip, bununla sınırlı sayıda insanın aldığı hizmetleri finanse etmek ancak CHP zihniyetine yakışır. ESKİnin kasası dolup taşarken konutlarda kullanılan suya bu yıl bir daha zam yapıldı. 2004 yılından bu yana her yıl 25 milyon lira ayrılsa ve bir uzatma hattının yapımı tamamlansa, şimdiye kadar şehrin her yanına sorunsuzca toplu ulaşım sağlanır. Yapıldı, yapılıyor denilen uzatma hatları iki kere tamamlanırdı. Biliyorsunuz ki uzatma hatları, toplam 75 milyona ihale edildi. Emek, Yenikent ve Batıkent yönlerine uzatma hattı yapılacak. Bununla beraber 2013 yılında da tramvay hatları uzatma projesinin tamamlanması planlanmıyor. Kentsel ulaşım ve toplu taşıma sistemi projesi tramvay uzatma hatları için 2013 yılı performans hedefi yüzde 50dir.
    
     -Trafik sorunu her yıl katlanarak büyüyor-
    
     Reyhan, kullanılan tramvay hattının 2004 yılında tamamlandığını hatırlatarak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     2004 yılından bu yana 75 milyon lira bulunamadı mı- Yılda 20 bin kişinin izlediği senfoni orkestrasına 13 yılda 78 milyon lira harcanırken, günde 80 bin kişinin zorunlu olarak kullandığı tramvayın ilave hatları için 8 yılda hiçbir ödenek ayrılmaması yine aynı zihniyetin sonucudur. Atatürk Bulvarının mevcut kaldırımlarının yenilenmesine 7 milyon lira harcanması da acı bir gerçektir. 13 yıldır Yılmaz Büyükerşenin yönetimindeki şehrimizde trafik sorunu her yıl katlanarak büyüyüp kangren halini almasına rağmen bu yılda hiçbir çözüm arayışında olunmadığı apaçık karşımıza çıkmıştır. Tramvay ve lastik tekerlekli taşıtların aynı yolu kullandığı güzergahlarda diğer taşıtların da tramvay yolunu kullanması kolaylaştırılmalı bununla ilgili çalışma yapılmalıydı. Tramvay yolunu dik kesen yolların oluşturduğu kavşaklarda düzenleme yapılması kaçınılmaz bir gerçeklik olarak önümüzde dururken konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Reyhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER