AK Parti İl Danışma Meclis toplantısı

AK Parti İl Danışma Meclis toplantısı yapıldı


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Nisan ayı İl Danışma Meclis toplantısı gerçekleştirildi.
     Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın ve çok sayıda partili katıldı.
     Dengiz, yaptığı konuşmada, Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubunun Kayseri programında çıkan olayları eleştirdi.
     Akil insanlara tepki gösterenlerin Kayseri ile ilgisi olmadığını belirten Dengiz, "Bunlar Kayseriyi temsil eden bir topluluk değildi" diye konuştu.
     Akil İnsanlar Heyetinin niyetinin fikir alışverişi olduğunu hatırlatan Dengiz, şöyle konuştu:
     "Akil İnsanlar Heyetini Kayseride ağırladık. Bu fikir alışverişi yapılması gereken bir toplantıydı. O salonda bulunan bütün sivil toplum örgütlerinin düşünceleri alınacaktı. Biz de dahil olmak üzere birer kişinin temsil edilmesi kararı alınmıştı. Ama maalesef hepimiz şahit olduk, Kayseri ile alakası olmayan topluluk, diyaloğu değil, kafalardaki soru işaretlerine cevap bulma değil, akil insanları konuşturmamaya yönelik bir provokasyon yaptı. 70 kişilik gurup, akil insanlar dediğimiz, saygı duyduğumuz insanları konuşturmayarak, çözümün değil problemin parçası olduklarını gösterdiler. Bu yoldan geri dönmek yok. Ülkemizi inşallah bu terör belasından kurtarmak için baldıran zehrini de içerek, bütün teşkilatımız ile çalışacağız. Biz Kayseri olarak söz verdik."
     Başbakan Tayyip Erdoğandan aldıkları direktifle Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını vurgulayan Dengiz, "AK Partiyi 2023 hedefine ulaştırmak için üstümüzde çok büyük vebal var. Bu hedef uğruna maksimum fedakarlıkla çalışmak zorundayız" diye konuştu.
     Kentteki çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "Kayseri modeli dediğimiz şeyde yapması ve uygulaması çok zor olan konular var. Önce ideolojik değil, olaya hizmet olarak bakacaksınız. Zamanında ideolojik yaklaşımlarla belediyelere militanlar dolduruldu" dedi.
     Kayseri Kadir Has Stadyumunun Kayseri Modelinin en güzel örneklerinden bir olduğunu kaydeden Özhaseki, şunları kaydetti:
     "Spor Bakanı bunu her yerde örnek olarak gösteriyor. Bu günü değil, yarınları inşa edeceksiniz. Bu insanı durdurmaz, yatırmaz, uyutmaz. Bu şehrin geleceğini kurtarmak istiyorsak yeni projeler gerçekleştirmeliyiz. Yaptıklarımızın yüzde 90ı belediyenin yapması gereken işler değildi. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için bunları yapmak zorundayız. İşin üçüncü ayağı manevi boyutu. İşin manevi boyutu hepsinden daha önemli. Bizleri gayret ettiren belki de bu işin manevi boyutu."
     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Bu süreç kapsamında Güneydoğu Anadoluya bir gezi düzenlediklerini hatırlatan Tamer "4 aylık bir süre oldu ve barış süreci başladı. Bu bela da ortadan kaldırılacak. Herkes bir görev üstlendi. Biz de Güneydoğu Anadoluya gittik. Büyük bir coşku ile karşılandık. İlçelere guruplar halinde gittik. Gördüğümüz şey, Kürt halkı samimi ve içten bu işi sonuna kadar götürmemizi istedi. Barış süreci etkisini gösterdi. Akil insanlara gösterilen tepkilere kulak asmayın. Provokasyonlar olacaktır. Aynı kişiler Akil İnsanlar nereye giderse peşlerinden gidip protesto etmeye çalışıyor. Herkes üzerine düşen görevi bu süreçte yapmalı ve süreci doğru anlatmalı" diye konuştu.
     Toplantı, protokol konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber AK Parti İl Danışma Meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER