AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Kurtkaya: -İktidara geldiğimiz günden bu yana kadınlara yönelik birçok ilke imza attık


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, İktidara geldiğimiz günden bu yana kadınlara yönelik birçok ilke imza attık dedi.
     Kurtkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını söyledi.
     Son yıllarda hayatın her alanında kadın sayısının artarak devam ediyor olmasının değişim ve dönüşümün en somut örneği olduğunu belirten Kurtkaya, şöyle konuştu:
     AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana kadınlara yönelik birçok ilke imza attık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMMde kadın erkek fırsat eşitliği komisyonunu kurduk. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımıza pozitif ayırımcılık getirdik. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun TBMMde kabul edildi. Şiddetin, ayrımcılığın, dışlamanın ve cinsel istismarın olmadığı bir dünya dileyerek,tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum
     Kurtkaya, ayrıca 9 Mart Cumartesi günü Ali Yay Spor Tesislerinde düzenleyecekleri Kadınlar Günü etkinliğine tüm kadınları davet ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER