AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır:

AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır: -Suriyede 70 bin kişi hayatını kaybetmişken ve dünya Suriyeye sessiz kalırken Maliye hızlı bir müdahalenin yapılması bizlerde büyük soru işareti uyandırıyor


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Fransanın Maliye müdahalesiyle ilgili olarak, Suriyede 70 bin kişi hayatını kaybetmişken ve dünya Suriyeye sessiz kalırken, Maliye hızlı bir müdahalenin yapılması bizlerde büyük soru işareti uyandırıyor dedi.
     Bakır, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulunda, Türkiye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
     Malide yaşanan gelişmeleri ve Avrupanın Maliye yaklaşımına değinen Bakır, Malideki olayların ulusal basında İslami terörizm adıyla anıldığını hatırlattı.
     Bu ifadeden Müslümanların rahatsız olduğunu belirten Bakır, Barışı temsil eden İslamiyet hiçbir şekilde terörle bağdaştırılamaz. Suriyede 70 bin kişi hayatını kaybetmişken ve dünya Suriyeye sessiz kalırken, Maliye hızlı bir müdahalenin yapılması bizlerde büyük soru işareti uyandırıyor. Aslında bu müdahalenin sebebini biliyoruz. Çünkü Malide altın var. Ülkenin kuzeyinde petrol ve doğal gaz var. Dolayısıyla oraya müdahale için maddi ve ekonomik sebepler var. Suriyede ise bunlar yok şeklinde konuştu.
    
     -İslami terörizm ifadelerini çıkarttırdık-
    
     Avrupa Konseyindeki Mali ve Cezayir ile ilgili rapora da değinen Bakır, şunları kaydetti:
     Raporun bir paragrafından radikal İslamist terörist gruplar tarafından birçok kişinin rehin alındığı, Mali ve Cezayirdeki olayların radikal İslamcı teröristler tarafından yapıldığı, İslami teröristlerin kadınlara cinsel tacizde bulunduğu, tecavüz ettiği şeklinde ifadeler yer alıyordu. Bunların hepsine itiraz ettik. Savunmamda terörün dini yoktur. İslam kelimesinden türetilmiş başka bir kelimenin İslamist olsun, İslamik olsun, İslami olsun radikalizmle, suçla ve terörizmle bağdaştırılması, ilişkilendirilmesi hiçbir suretle uygun değildir. İslam bütün bu suçları en ağır şekilde kınar. Hiçbir din terörizmle ilişkilendirilemez. Nasıl Hıristiyan terörü diye bir ibareyi Avrupa Konseyi kararlarında kullanmıyorsak, aynı şekilde İslami terörizm ibaresinin de hiçbir suretle Avrupa Konseyi raporlarında kullanılmaması gerek dedim. Bununla ilgili karar değişikliği verdim. Bu ifadeler rapordan çıkarıldı.
    
     -Göç ve iltica konulu rapor-
    
     Bakır, göç ve iltica konulu raporun görüşülmesi sırasında da bir konuşma yaptığını belirterek, şöyle devam etti:
     Bugün ülkemiz sınırları içinde 180 binden fazla Suriyeli var. Bugüne kadar 650 milyon dolardan fazla masraf yapıldı. Maalesef uluslararası kuruluşların Suriye için bize yaptıkları yardımlar yetersiz. Biz sonuna kadar mağdur olan Suriye halkının yanına olmaya devam edeceğiz.
     Avrupa Konseyi Genel Kurulunda İskandinav ülkesinden bir milletvekilinin Türkiyedeki tutuklu gazetecilerin çokluğunu dile getirdiğini belirten Bakır, şu bilgileri verdi:
     Milletvekili, politik görüşlerini açıkladıkları ve canlı bir demokraside canlı olan politik tartışmalara katkıda bulundukları için Türkiyede çok sayıda gazetecinin hapse atıldığını dile getirdi. Arkadaşlar sizleri neden hapse atmıyorlar- Çünkü siz namusunuzla işinizi yapıyorsunuz. Maalesef sarı basın kartı alıp çok farklı şeyler yapanlar var. Adalet Bakanlığımızdan bu tutuklu kişilerin listesini aldık. Tutuklu kişiler hiçbir suretle gazetecilik mesleğinden veya hiçbir suretle politik görüşlerini açıkladıkları için yatmıyor. Suçları adam öldürme, polise silah sıkma, PKK terör örgütü ile bağlantılar, silahlı banka soygunu. Basın kartı aldı diye bunları hapse atmayacak mıyız- Avrupa bu durumu tamamen kullanıyor.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Milletvekili Bakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER