AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir:

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir: -CHP İl Başkanı Ziya Kavlakın bu tutarsız davranışları seviyesiz siyaset anlayışı, bizim tarafımızdan bilindiği gibi kendi partilileri ve kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektedir


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, CHP İl Başkanı Ziya Kavlakın bu tutarsız davranışları, seviyesiz siyaset anlayışı, bizim tarafımızdan bilindiği gibi kendi partilileri ve kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektedirdedi.
     Demir, yaptığı açıklamada, CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlakın partisinde kendisine karşı başlatılan isyanı bastırmak için AK Parti üzerinden prim yapmaya çalışdığını belirterek, il başkanının ve parti teşkilatının görevlerinin parti tüzüğünde belirtildiğini kaydetti.
     Belediye Başkanı Veli Korkmaz başta olmak üzere partili tüm belediye başkanlarıyla, parti teşkilatının uyumlu çalışmasının Kırıkkale siyaseti için müspet bir örnek olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:
     Kaldı ki, CHPli Çankaya Belediye Başkanının ifade ettiği gibi Doyurulamayan yamyamlar AK Parti çatısı altında değil, ancak CHP çatısı altında barınabilirler. Bu ve benzeri yolsuzluklarla CHP arasındaki ilişki tüm halkımız tarafından bilinmektedir. Şahsımın sahtecilik yaptığı, bunun da ispatlandığı iddiası hukukçu sıfatını taşıyan bir il başkanı için mesnetsiz bir iddia olup, bu husus Ziya Kavlakı müfteri durumuna sokmuştur. Burada kast edilen sahtecilik iddiası üyelik kayıtlarına ilişkin eski iddialara ilişkin ise, Yargıtay tarafından mükerrer üyeliklerle ilgili CHP ile çakışan 31 üyenin Yargıtay tarafından üye kayıtlarının silinmesi sonucunda, 17si partimize bizzat gelerek ve gönüllü olarak üyeliklerini yenilemişlerdir. Bir kısım üyelerde yurt dışında bulunduklarını teşkilatımız arayarak bildirmişler, döndüklerinde üyeliklerini yenileyeceklerini beyan etmişlerdir. Parti tüzüğümüzün üye kayıtlarına ilişkin maddelerinin Ziya Kavlak tarafından okunmadığı ortadır. Üye kayıt işlemleri ilçe başkanlıkları tarafından yapılmaktadır. Ortada üye kayıtlarına ilişkin işlemlerde bir hata var ise bu konunun sorumluları tespit edilip, gerekirse tüzük gereğince cezalandırılır.
     Demir, CHP İl Başkanı Ziya Kavlakın bu tutarsız davranışlarının, seviyesiz siyaset anlayışının herkes tarafından bilindiğini anlatan Demir, şunları söyledi:
     Yerel basında yer alan haberlerde bizzat kendi partilileri, parti içi toplantılarda Ziya Kavlakın usulsüz harcamalarının ve tutarsız siyasetinin parti içi gerilime neden olduğunu ifade etmektedirler. Bir önceki basın açıklamamda ifade ettiğim gibi Ziya Kavlak 2011 yılına ait 164 bin lira ile 2012 yılına ait 74 bin liralık usulsüz harcamaların açıklamasını halen yapamamıştır. Hukukçu bir il başkanının gündemdeki bu açıklamasında, Bunlar Kırıkkalenin iddiasıdır, ben bunlardan rahatsızım demesi de ortada bir suç unsuru ve yargı kararı yok iken soyut iddiaya dayalı yaptığı açıklamada Ziya Kavlakı komik duruma düşürmektedir. Vicdan mahkemesi şahit istemez.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER