AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can:

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can: -Kırıkkalede kuraklığın yüzde 60ın üzerinde olduğu tespit edildi


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkalede kuraklığın yüzde 60ın üzerinde olduğunu söyledi.
     Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte kuraklık yaşanmasına rağmen, gerekli çalışmayı yapmayanlar hakkında idari ve cezai işlemlerin başlatıldığını kaydetti.
     Özellikle bazı bölgelerde Ziraat Odaları ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin bu konuda çalışma yapmadığını ifade eden Can, şöyle konuştu:
     Yapılan incelemede Kırıkkalede kuraklığın yüzde 60ın üzerinde bulunduğu tespit edildi. Bunda kusur var. Kusuru bulunanlar arasında başta Ziraat Odaları ve İlçe Tarım Müdürlükleri geliyor. Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından müfettişler geldi. İncelemeler sonunda Kırıkkalede kuraklık olduğunu tespit etti. Kuraklık kararnamesi çıkmasına rağmen, bir ek kararname ile Kırıkkaleyi de kurak bölge statüsüne alma çalışmalarımız başlatıldı. Bu çerçevede Kırıkkalede kuraklık yaşanmasına rağmen, gerekli çalışmayı yapmayanlar hakkında idari ve cezai işlemleri başlatıldı.
     Milletvekili Can, çiftçilerin ve üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER