AK Parti Konya Milletvekili Samancı, Beyşehirde

AK Parti Konya Milletvekili Samancı, Beyşehirde


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Anadolu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (AYDER) Beyşehirde düzenlediği tanışma ve kaynaşma toplantısında, çadırda kadınlarla birlikte hamur açıp, gözleme yaptı.
     Vuslat Parkında kurulan bir çadır içerisindeki etkinliğe konuk olan Samancı, en son liseyi bitirdiği sıralarda hamur işleriyle uğraştığını söyledi.
     Gazetecilerin, Siyaset mi zor bu işler mi- sorusu yöneltilen Samancı, İkisi de zor. İkisi de emek ister, yorulma ister. Sevgini, hoşgörünü verdiğin zaman ikisine de doyum olmaz. Dünyada hiçbir iş kolay değildir, önemli olan zoru başarabilmektir dedi.
     Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de Anadolu kelimesini duyduğunda her zaman coşku ve heyecan duyduğunu belirterek, Anadoluda kadınlar zaman zaman komutan olmuş düşmanın karşısına çıkmış, zaman zaman evlat yetiştirmiş savaşa göndermiş, zaman zaman sporcu yetiştirmiş dünya şampiyonu yapmış, zaman zaman yiğit yetiştirmiş başbakan ve cumhurbaşkanı yapmış, dolayısıyla Anadolu kadını neye el atmışsa başarmıştır diye konuştu.
     AYDER Başkanı Berna Kendir, bölgede bir kadın derneği bulunmamasından dolayı AYDERi kurduklarını söyledi.
     Kadınlar arası dayanışma ve yardımlaşmayı sağlama amacında olduklarını belirten Kendir, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmelerinin önünü açacak projeler geliştireceklerini ifade etti.
     Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinden çok sayıda standın kurulduğu etkinlikte, düzenlenen folklör gösterileri de ilgiyle izlendi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Samancı, Beyşehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER