AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya:

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: 4+4+4 sistemi milletimizin hayrına çok faydalı bir sistemdir. 5-10 yıl sonra bunun haklılığı daha iyi anlaşılacaktır -İnancımız ve kültürümüz, doğusuyla, batısıyla, Kürdüyle, Türküyle


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, 4+4+4 eğitim sistemindeki haklılığın 5-10 yıl sonra daha iyi anlaşılacağını söyledi.
     Yerlikaya, parti il binasında düzenlediği toplantıda, 4+4+4 ve teröre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Yeni eğitim sisteminin Konyada sorunsuz olarak geçilebilmesi amacıyla okulların fiziki durumları, öğretmen ve öğrencilere yönelik iyileştirme çalışmalarının yapıldığını belirten Yerlikaya, ücretsiz kitap dağıtımı uygulamasının önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini kaydetti.
     Sisteme, MHP tabanından gelen desteklerin vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Yerlikaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Balın yeni eğitim sistemini Dert+dert+dert olarak nitelemesini uygun bulmadığını belirtti.
     Zorunlu hale getirilen 12 yıllık eğitim sisteminin tarihi bir dönüşüm olduğunu söyleyen Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Türkiyede küçük ve orta ölçekli işletmeler ile büyük sanayi işletmelerinde çok fazla yetişmiş teknik eleman ihtiyacı vardır. Bu bakımdan yeni getirilen bu sistemin hayati önemi mevcuttur. Yine bu sistem ile 28 Şubatta kapatılan imam hatiplerin orta kısmı açılmakta, ayrıca tüm ortaokullara Kuranı Kerim ve siyer yani Peygamberimizin hayatı ile ilgili seçmeli dersler konmaktadır. Bizce bu da çok önemli bir husustur. İnsanımızın inançlı olmasından, dindar olmasından korkmamak lazım. Dinini diyanetini bilen insandan topluma zarar gelmez, insan öldürmez ve terörist olmaz. Milletimizin bölünmesine etki eden unsurları ortadan kaldırabilecek bir yapıda. 4+4+4 sistemi milletimizin hayrına çok faydalı bir sistemdir. 5-10 yıl sonra bunun haklılığı daha iyi anlaşılacaktır.
     Şehit askerlere Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyen Yerlikaya, AK Parti iktidarının ekonomik, siyasal sorunları ve vesayet rejiminin kaldırılmasının üstesinden geldiğini belirterek, Türkiyede terörün bitirilmesi konusunda da yegane parti olduklarını dile getirdi.
     AK Partinin terörü bitirebileceği inancına terör örgütünün de inandığına vurgu yapan Yerlikaya, bu sebepten dolayı terör örgütünün AK Partiyi hedef almaya başladığını aktardı.
     Terörün AK Parti döneminde çıkmadığını hatırlatan Yerlikaya, şöyle devam etti:
     İnancımız ve kültürümüz, doğusuyla, batısıyla, Kürdüyle, Türküyle ortak değerlerimizdir. Bu değerler ve kültürümüz terörizmin de panzehridir. Biz yıllardır Kürt, Türk, Laz, Çerkez hep birlikte Anadoluda yaşamış bir milletiz. Bizim et ve tırnak gibi ayrılmaz bütünlüğümüzü kimse bozamayacaktır. Terör milli bir meseledir, bütün partiler teröre karşı ortak hareket etmelidir. İnşallah çok yakın bir gelecekte enflasyonu, işsizliği, temel hak ve özgürlükteki sorunları, katsayı sorununu, başörtüsü sorununu çözdüğümüz gibi terör sorununu da bitirecek olan AK Parti iktidarı olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER