AK Parti Kozan Danışma Meclisi toplantısı

AK Parti Kozan Danışma Meclisi toplantısı -Milletvekilleri Küçükaydın ve Erdinç, İsrailin Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesi ve çözüm sürecini değerlendirdi


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın ve Mehmet Şükrü Erdinç, İsrailin Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesi ve çözüm sürecini değerlendirdi.
     AK Parti Kozan Teşkilatı 23. İlçe Danışma Meclisi toplantısı Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın ve Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zafer Kara ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özganın katılımı ile Belediye Sinemasında yapıldı.
     Belediye Başkanı Kazım Özgan, belediye çalışmalarını sunumla anlatarak, tamamlanan ve sürdürülen projeler hakkında bilgi verdi.
     Milletvekili Ali Küçükaydın ise konuşmasında, İsrailin Devletinin Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devletinden özür dilemesini değerlendirdi ve hükümetin terörün bitirilmesi için başlattığı çözüm sürecine değindi.
     Küçükaydın şunları söyledi:
     Uluslararası hukukta bir şey var. Bunlardan birisi de özür dilemedir. İste, İsrail Devletinin özür dilemesi gibi. Bu uluslararası hukukun dünyada gelişmiş bir teamülüdür. Bu bizim açımızdan bir başarıdır, onlar açısından da yapılması gereken bir şeydir. Bu yapılmış ve tazminat vermeyi de kabul etmişlerdir. Yani bunun bu noktaya taşınmış olması, milletimiz, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, ülkemiz için gurur duymamız gereken bir konu diye düşünüyorum.
     Küçükaydın, 30 yıldır terör belası ile uğraşıldığını belirterek, Türkiyede terör bir sektör oldu. Bunu büyük bir devasa fabrika olarak düşünürseniz, bünyesinde fason mal üretenler de taşeronlar da var, hepsi var. Şimdi siz böyle çalışan, her tarafa dal budak sarmış bir hareketi ortadan kaldırmak için gayret sarf ediyorsunuz. Elbette bu süreçte çeşitli sıkıntılar olabilir dedi.
     Terörün, ekonomik bir takım getirisi olduğunu, silah ticaretinden uyuşturucuya kadar farklı amaçlar için kullanıldığına işaret eden Küçükaydın, şöyle devam etti:
     Hatta bazen içeride çeşitli zamanlarda hükümetleri yıkmak, kaldırmak için kullanılan bir hareket ve siz bununla uğraşıyorsunuz. Şimdi bunun çok riskli tarafları var. Bazen elinizi taşın altına değil, gövdenizi taşın altına koymak gibi bir hareket. Elbette millet olarak, haklı olarak birçok hassasiyetlerimiz de yok değil, var. Ama tüm bunlara rağmen milletimizin kanını emen, şehitler vermemize, insanların ölmesine sebep olan, öbür taraftan da milyarlarca dolar bu memleketin milli servetini yok eden, çocuklarımızın geleceğini karartan bir hareketi sonlandıracaksınız. Bugüne kadar çok çeşitli şeyler denendi bir netice alınamadı. Şimdi bugün de farklı bir şey deneniyor. Herkes bu süreci farklı farklı değerlendirebilir. Bu biraz da durduğumuz yere, baktığımız yere bağlı. Başta Başbakanımız olmak üzere böyle bir hareket, süreç başlatıldı. Bizim temennimiz, dileğimiz 30 senedir bu memlekette sürüp giden acının dinmesi. Elbette bunun tenkit edilecek yerleri olabilir. Muhalefetin de tenkit etme hakkı vardır. Kendi bünyemizde de farklı farklı bakıp, görüp farkı tenkitler getirebiliriz. Bunlar doğaldır. Ama şöyle bir dua edelim. Memleketimiz bu acıdan, hicrandan, şehit cenazelerinde gördüğümüz tablolardan kurtulsun. Dolayısıyla, biz bu memlekette huzur ve mutluluk istiyoruz.
     Milletvekili Küçükaydın, hükümetin Kozan ve çevre ilçelerde gerçekleştirdiği başta yol olmak üzere çeşitli çalışmalar hakkında da bilgi verdi ve yerel seçimler öncesi teşkilata tavsiyelerde bulundu.
     Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de konuşmasında İsrailin özrünü değerlendirerek, şunları ifade etti:
     Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin artık ne kadar güçlü ve büyük bir devlet olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanının verdiği sözü 3 yıl geçmesine rağmen sonun kadar takip ettiği ve yerine getirdiğini, bizimle kardeş olanların zarar görmeyeceğini ama bize düşmanlık edenlerin de bedel ödeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu çok önemli bir gelişme. İnşallah yeni sivil Anayasa ve milli birlik kardeşlik süreçlerinin tamamlanması ile Türkiye, önündeki engelleri yıkarak, 2023 diye ortaya koyduğumuz hedeflere çok iyi ve güçlü şekilde ilerleyecek. Milletimizin refah seviyesini artıracak, milletimizin her ferdinin eşit muamele görmesini ve hizmet almasını önleyici her türlü engelleri ortadan kaldıracaktır.
     Erdinç, Kozana yeni bir adliye binası kazandırılması için çalışma yürütüldüğünü de hatırlattı.
     Toplantı, danışma meclisi üyelerinin dilek ve temennilerini bildirmesi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Kozan Danışma Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER