AK Parti Malatya Milletvekili Çalık:

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: -IMFye olan 52 yıllık borç defterini kapatıyoruz


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, IMFye olan 52 yıllık borç defterini kapatıyoruz dedi.
     Çalık, AK Parti Malatya İl Teşkilatında düzenlenen halk günü öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiyenin ekonomik istikrarına işaret eden Çalık, IMFye borcu 400 milyon dolara inen bir Türkiye olduğunu belirterek, IMFye olan 52 yıllık borç defterini kapatıyoruz. 52 yıl boyunca 9 Cumhurbaşkanı, 37 Başbakan gören Türkiyenin IMFle anlaşmalarına baktığımızda, bir tek Atatürk hariç herkes anlaşmalar yapmış diye konuştu.
     IMFye olan borcun 14 Mayısta kapatacağını ifade eden Çalık, bunun 52 yıldır devam eden bir borç sirkülasyonunun en önemli müjdesi olduğunu vurguladı. IMFnin Türkiyeden 5 milyar dolar borç istediğini hatırlatan Çalık, Çok şükür ki Türkiyenin gelmiş olduğu noktayı sadece bu cümle bile çok net ifade ediyor değerlendirmesinde bulundu.
     Borç yükünün AK Parti iktidarınca kaldırıldığını dile getiren Çalık, bunların Malatyaya yansımalarına da değindi. Türkiyenin büyümelerinden Malatyanın da nasibini aldığını kaydeden Çalık, Malatyanın ihracatını Türkiye ortalamasının da üstünde olarak 4,63 kat artırdığını belirtti.
     Çalık, Malatyanın Doğu Anadoluda 14 il içinde en çok ihracat yapan iller arasında yer aldığını vurguladı. Malatyanın da aralarında bulunduğu illerdeki teşvik uygulama süresinin uzatılacağını belirten Çalık, bunun için yaptıkları görüşme ve çalışmaları anlattı.
     Yeni Anayasa çalışmalarını da hatırlatan Çalık, Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerle, vatandaşın talepleriyle bir Anayasa yapılmasını istediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER