AK Parti Merkez İlçe Başkanı Altunbaş:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Altunbaş: İnsanlığın her zaman ve mekanda Hz. peygamberin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır


TRABZON (A.A) - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Altunbaş, mesajında, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük Peygamber olan Hazreti Muhammedin doğduğu gecenin Mevlid Kandili olarak idrak edildiğini belirtti.
     Hazreti Muhammedin doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın çok ilerlediğini, Allah inancının unutulduğunu ve insanlığın oldukça zor bir duruma düştüğünü ifade eden Altunbaş, şunları kaydetti:
     Hz. Muhammed rehberliğinde insanlar aydınlanmaya, kötülükler iyiliğe dönüşmeye başladı. İnsanlığın her zaman ve mekanda Hz. peygamberin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. Onu örnek almak, Kurana uymaktır. Peygamberimiz kendisi de Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyerek insanların en önemli güzelliğinin güzel ahlak olduğuna dikkat çeker. Onun anlattıkları her zaman bize, iyilik, doğruluk, dürüstlük, inanç, adalet, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, sevgi kaynağı olmaktadır. Hz. Peygamberi sevmek ve onu örnek almak, onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü onun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber AK Parti Merkez İlçe Başkanı Altunbaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER