Kütahya Valisi Çiftçi, 2012 yılını değerlendirdi

Kütahya Valisi Çiftçi, 2012 yılını değerlendirdi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahyanın geçen yıl, bütün kurumlarında bir önceki yıla göre ortalama yüzde 20 büyüme sağladığını bildirdi.
     Çiftçi, Polis Evinde gerçekleştirdiği 2012 yılı değerlendirme toplantısında gazetecilere, askeriye ve adliye hariç bütün kurumların bir yıllık faaliyetleri ve bu yıl bu kurumların yapacakları proje ve yatırımları hakkında bilgi verdi.
     Geçen yılın başında hedefledikleri yatırımlardan, daha çok yatırım gerçekleştiğini ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     DSİde geçen yıl belirlediğimiz rakam 28 milyon 993 bin liraydı. Bu rakam ekstralarla birlikte 38 milyon 796 bin lira oldu. Yüzde 33 oranında bir yatırım oranında artış olmuş. Geçen yıl, bütün kurumlarda bir önceki yıla göre ortalama yüzde 20 büyüme sağladık. 2012de Kütahyada konaklayan insan sayısı 407 bin civarında oldu. Bunların içerisinde günü birlik kalanlar yok. Çavdarhisar Aizonai Antik Kenti, 7 ayda 50 bine yakın insan ziyaret etti. Kütahya Gençlik Spor Müdürlüğü verilerine göre, bütün branşlarda 2011 yılında 38 bin lisanlı sporcumuz bulunuyordu. 2012 sonu ise bu rakam 50 bin oldu. İl genelinde toplam, Kamu Hastaneler Birliğine bağlı 7 hastanemiz bulunuyor. Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi, Gediz Devlet Hastanesi, Emet Devlet Hastanesi.
     Tabi bunların yanında il merkezi ve ilçelerinde yapılması planlanan hastanelerimiz de var. Mevcut hastanelerimizde doktorundan hizmetlisine kadar toplam bin 138 personelimiz mevcut, ihtiyacımız ise bin 356 personel. Kamu Hastaneler Birliğinin faaliyete geçirilmesiyle hastanelerimiz işlevselliğini iki kat daha artıracaktır. Müftülüğe bağlı kuran kursu öğrencilerinin sayısı 2 bin 500den 12 bin 500 çıktı. Birçok Kuran Kursunun tamir ve tadilatı gerçekleştirildi.
    
     -Suç oranlarında düşüş-
    
     Çiftçi, 2011 yılında 8 bin 622 emniyet vakası yaşanırken, geçen yıl bu rakamın 8 bin 515e düştüğünü söyledi.
     Bu olayların aydınlatılma oranının yüzde 91 olduğunu anlatan Çiftçi, şunları söyledi:
     Emniyet birimlerimize teşekkür ediyorum. Jandarmada da oranlarımız aynıdır. Tarımda 25 milyon lira yatırım yapıldı. Bunların içinde bütün kalemler var. Eğitimde ise kısaca söylemek gerekirse şimdiye kadar aldığımız yatırımlardan çok daha fazlasını aldık diyebilirim. Bunun yanında Milli Eğitim Müdürlüğümüz geçen yıl 600e yakın proje üreterek, çalışmalarını sürdürdü. Karayollarında geçen yılın başında 172 kilometre yol yapma ve düzeltme hedefimiz vardı. Gerçekleştirdiğimiz ise 278 kilometreye ulaştı. Bu yıl bitirilmesini düşündüğümüz havaalanı Geçen yıl bitti. Hızlı treni de, 2-3 yıl içerisinde mutlaka yapacağız. Geçen yıl tren garından 35 tren hareket ederken, bu sene sayı 70 civarına çıktı. Yine başka bir kurumuz Orman Bölge Müdürlüğü, bu yıl ağaçlandırma çalışmalarında bir rekor kırdı. Emet Bor İşletmelerinde 600 milyon liralık yeni yatırım planlandı. Organize Sanayi Bölgesinde alan büyütme çalışmaları devam ediyor.
     Çiftçi, bu yıl ise geçen yılki hedeflerinin daha da üstüne çıkmayı planladıklarını ve şimdiden bütün kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının Kütahyaya hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya Valisi Çiftçi, 2012 yılını değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER