AK Parti Milletvekilleri Diyarbakırda

AK Parti Milletvekilleri Diyarbakırda -AK Parti Diyarbakır Millvetvekili Ensarioğlu: Umutları, barışı, huzuru, ülkemizde, bölgemizde kalıcı kılmak, kardeşliği geliştirmek için başlattığımız çalışmalar sizlerden aldığımız destek de


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır Millvetvekili Galip Ensarioğlu, Umutları, barışı, huzuru, ülkemizde, bölgemizde kalıcı kılmak, kardeşliği geliştirmek için başlattığımız çalışmalar sizlerden aldığımız destek devam ettikçe sürecek dedi.
     Diyarbakır, Batman ve Siirtte tarihi ve turistik yerleri gezip, halkla bir araya gelmek üzere uçakla kentte gelen 45 milletvekilini havaalanında AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğluları, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz karşıladı.
     Havaalanından Dicle ilçesine geçen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Siirt Milletvekili Osman Ören, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Düzce Milletvekili Osman Çakır, İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Rize Milletvekili Hasan Karal, Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit ilçe girişinde kadınlar tarafından zılgıtlarla karşılandı. Milletvekilleri burada kadınlarla bir süre görüşerek sorunlarını dinledi.
     Milletvekilleri vatandaşlarla halay çekti.
     Ensarioğlu, dertlerini milletvekillerine Zazaca anlatan vatandaşlara tercümanlık yaptı.
    
     -Oğlum 3 yıldır dağda
    
     Vatandaşlardan Ahmet Alınbay, milletvekilleri ile yaptığı sohbette, 3 yıldan beri bir oğlunun dağda olduğunu, 3 amcasının oğlunun da dağda hayatını kaybettiğini belirterek, Diğer oğlum da önümüzdeki günlerde askere gidecek. Çözüm sürecini destekliyoruz ve barış gelmesini istiyoruz dedi.
     Alınbayı dinleyen Bursa Milletvekili Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir oğlunun dağda birinin de yakın zamanda askere gideceğini dinlediğini ve bunun anlatılmaz bir duygu olduğunu kaydetti.
     Bunun nasıl bir duygu olduğunu bilmediklerini dile getiren Şahin, Allah kimseye yaşatmasın. Çünkü iyi bir duygu değil. Bu duyguyu insanlar yaşamasın ve böyle bir ikilemde kalmasın diye inşallah bu birlik ve kardeşliğin Türkiyenin her yerinde olması, vatandaşların huzur içinde yaşaması için bu sürece elimizden gelen katkıyı hükümet, AK Parti ve milletvekilleri olarak ortaya koyuyoruz. Dicle ilçesindeyiz bu yörenin değil ama bu toprakların çocuğuyum diye konuştu.
     Kıbrısta gazi olan bir vatandaşı gösteren Şahin, şöyle dedi:
     Dicledeki gazi ne hissediyorsa, bende aynı şeyi hissediyorum bu topraklar için. Bu baba gibi babalar, bir daha acı çekmesin, ikilemde kalmasın diye çözüm süreci başlatıldı. Burada çok büyük destek var. Zaten Güneydoğuda yüzde 81e yakın destek var. Bunun daha da artmasını arzu ediyoruz. Gezilerimizi başka illerde de devam ettireceğiz. İnşallah bu kardeşliği, bu köprüyü hızlı bir şekilde tesis ederiz.
     Ardından muhtarlarla yemekte bir araya gelmek için ilçe yakınlarındaki bir tesise giden vekillere yol boyunca sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, Barış istiyoruz yazılı dövizler taşıdı. Kadınlar da Zazaca barış istediklerini ve sürece destek verdiklerini ifade etti.
     Muhtarla yenilen yemekte milletvekilleri kendilerini tek tek tanıtırken kendi bölgelerinden selam getirdiklerini söyledi. Bursa Milletvekili Şahin, yaptığı konuşmada, Biz batıda yeter diyoruz, sizde burada edi bese diyorsunuz, tarih yazılıyor. Ama birileri bunun dışında kalmak istiyor şeklinde konuştu.
     Adıyaman Milletvekili Fırat da, Kürtçe muhtarları selamlayarak AK Partiye yeni katıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     30 yıldır kardeş kanı dökülüyor, herkes kardeşlik ortamı arıyor. Çanakkalede Türklerle, Kürtler beraber savaştı. 1924ten sonra Kürtleri yok saydılar. Statükocu zihniyetlerini yıllarca böyle sürdürdüler. Halk iktidara geldi, başbakanımız sorunu çözmek için Baldıran zehiri olsa içerim dedi. Bu savaşa dur diyeceğiz. Bu yolda AK Partiye geldim.
     Rize Milletvekili Karal ise espri yaparak, Ben sizin deniz görmüş halinizim, Ovit Tüneli ile Rize-Diyarbakır arası kısalacak dedi.
     Muhtarlarla yapılan toplantıda konuşan Ensarioğlu da bu işin yürek işi olduğunu bunu da ilk defa Türkiyede AK Partinin gösterdiğini söyledi.
     Bunu başaracaklarını ifade eden Ensarioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Diclede bahar havasında herkesin yüzü bir başka parlıyor, herkesin yüzünde bir başka umut var. Umutları, barışı, huzuru, ülkemizde, bölgemizde kalıcı kılmak, kardeşliği geliştirmek için başlattığımız çalışmalar sizlerden aldığımız destek devam ettikçe sürecek. Görüyorsunuz bizler barış istedikçe, risk aldıkça, çaba gösterdikçe, birileri de halen insanlar ölsün acılar çekilsin, ülke kaybetmeye devam etsin, ülke küçük olsun, biz bu ülkeyi yönetmeye devam edelim diyor. 80 yıllık alışkanlığı devam ettirmek istiyorlar. AK Parti iktidara geldikten sonra halk bu ülkeyi yönetsin dedik, sizden destek aldığımız sürece onların ne dediği çok önemli değil. Biz gücünüzü sizden aldıktan sonra işte görüyorsunuz, gördünüz Türkiyede devrim oldu. Artık halk iktidarda.
     Tokat Milletvekili Aslan, 30 yıldır bu kandan beslenenlerin, sürece karşı çıkacakların sonunda kaçacak yer arayacaklarını söyledi.
     Ardından, Hani ilçesine geçen milletvekilleri, parti teşkilatı ile bir araya geldi ve vatandaşların sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekilleri Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER