AK Parti Rize Milletvekili Karal:

AK Parti Rize Milletvekili Karal: Ovit tünelini halen içine sindiremeyenler var


RİZE (A.A) - AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ovit tünelini halen içine sindiremeyenlerin olduğunu söyledi.
     Karal, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Ovit tüneli güzergahının Türkiyenin en işlek güzergahlarından biri olacağını ifade etti.
     Tüm Karadenizi en kısa ve en kestirme yoldan doğuya, güneydoğuya, Kafkasyaya ve Ortadoğuya bağlayacak tek güzergahın Ovit güzergahı olduğunu belirten Karal, şöyle devam etti:
     Bazı yetkili ve etkili kişiler Ovit tünelinin ekonomik değeri yoktur diyebiliyor. Bu yolla birlikte uluslararası ticaret canlanacak. Karayollarının yıllık yatırım bütçesi 3 katrilyon. Bunun 1,5 katrilyonu İyidere-Erzurum arasındaki güzergaha harcanıyor. Yüzlerce para istimlak bedeli olarak ödeniyor. Rizedeki toplam yatırımların istimlak bedeli sadece 1 katrilyonu geçiyor. Bunlar korkunç rakamlar. Bu kadar masraflar yapılıyor. Rizede yaşayan insanlar olarak bu yatırımları sahiplenmemiz lazım. Ovit tüneli ile ilgili hiç hayırlı bir haber duyamıyorum. Hep olumsuz taraflarını gündeme getiriyoruz.
     Çay sektörünün önündeki sıkıntıların giderilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Karal, Rizenin dağı taşını altınla kaplasak, herkese birinci sınıf kamu hizmeti sunsak bile çayla ilgili sıkıntılar devam ettiği sürece hiç bir kıymeti yok. Bunun bilincindeyiz. Çayı bölgeden çekip aldığınız zaman hayat durur. Deyim yerinde ise her şeyi bırakıp bu işle ilgileniyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile toplantı yaptık. Toplantıda bazı kararlar aldık. Çayın pazarlanması, kalitesinin artırılması, çaylık alanların yeniden düzenlenmesi ve organik tarıma geçiş noktasında atılması gereken adımlar konuşuldu dedi.
     Çayla ilgili yapılan çalışmaları duyan bazı üreticilerin fırsattan istifade edip süratli bir şekilde çaylık yapmaya başladıklarını belirten Karal, şunları söyledi:
     Bunu gittiğim köylerde görüyorum. Ormanı ve fidanlıkları kırıp çaylık yapmaya devam ediyorlar. Şunu kamuoyunun bilmesinde fayda var. Bütün Rizenin tarım alanları uydu fotoğrafları vasıtası ile kaydedilmiş durumda. Belli bir süreden beri yapılan ve bundan sonra yapılacak çaylıkların kesinlikle geçerliliği olmayacak. Kaçak çaylıklar dediğimiz kayıt dışı çaylıkların ruhsatlandırılması olmayacaktır. Seri bir şekilde kaçak çaylık yapılmaya devam ediliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ciddi bir çalışma yapıldı. Uydu fotoğrafları aracılığıyla bölgenin tüm tarım alanları tespit edildi. Yapılan tespitler sonrası tüm çaylık alanlarının ruhsatlandırma çalışmaları başlayacak. Artık çay üreticisinin rastgele bir çiftçi olmaktan çıkması lazım.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber AK Parti Rize Milletvekili Karal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER