AK Parti Samsun 4. Olağan İl

AK Parti Samsun 4. Olağan İl Kongresi -Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Sanmayın ki her şey çok rahat ve kolay oldu. Siz biliyorsunuz aslında ne zorluklar çektiğimizi -Bizi de yıkmak istediler. Bizim de aramıza fitne sok


SAMSUN (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sanmayın ki her şey çok rahat ve kolay oldu. Siz biliyorsunuz aslında ne zorluklar çektiğimizi. Bizi de yıkmak istediler. Bizim de aramıza fitne sokmak istediler. Bizi de devirmek istediler, fazla oldunuz dediler. Cuntacılık yapanlar oldu. Dış güçlerle birleşerek milletin partisini alaşağı etmek istediler ama çok şükür devir değişmişti dedi.
     Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Atatürk Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Samsun 4. Olağan Kongresine katıldı.
     Konuşmasına, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Arınç, AK Partinin 9,5 buçuk yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, bu durumun yakın siyasi tarihte görülmüş bir olay olmadığını, Avrupanın tarihinde de 3 dönem iktidara gelmiş bir partiyi göstermenin mümkün olmadığını söyledi.
     İki seçmenden birinin oyunu alabilecek büyük başarıya imza attıklarını vurgulayan Arınç, kendilerinden desteğini esirgemeyen Türk milletine teşekkür etti.
    
     -Bizi yıkmak isteyenler yıkıldı-
    
     İktidarda oldukları dönemi değerlendiren Arınç, şöyle devam etti:
     Sanmayın ki her şey çok rahat ve kolay oldu. Siz biliyorsunuz aslında ne zorluklar çektiğimizi. Bizi de yıkmak istediler. Bizim de aramıza fitne sokmak istediler. Bizi de devirmek istediler, fazla oldunuz dediler. Cuntacılık yapanlar oldu. Dış güçlerle birleşerek milletin partisini alaşağı etmek istediler ama çok şükür devir değişmişti. Bu partide siyaset yapan herkes, baştaki genel başkanından en ücra köyündeki üyesine kadar cesur insanlardı. Cesurdular, kararlıydılar, ilkeli siyaset yaptılar. Bütün bu dalavereler boşa gitti. Bütün bu tuzaklar boşa gitti. 10 senedir iktidardayız. Allaha hamdolsun. Bizi yıkmak isteyenler yıkıldı.
     AK Partide 3 dönemdir parti içi demokrasinin çok güzel uygulandığı bir sistemin olduğunu aktaran Arınç, Samsunda gerçekleşen 4. Olağan İl Kongresinin ardından seçilecek yeni yönetimin ilk işinin, 1,5 yıl sonraki mahalli seçimlerde başarı sağlamak olduğunu belirtti.
    
     -Parti içinde de oyunlar oynandı-
    
    
     AK Partinin etkisiz hale gelmesi, iktidardan uzaklaşması için sadece cuntacılık faaliyetleri olmadığını, parti içinde de oyunlar oynandığını anlatan Arınç, şunları kaydetti:
     Unutmayın bir Erkan Mumcu AK Partinin içinden çıktı. Abdüllatif Şener AK Partinin içinden çıktı. Kendisine 2,5 yıl bakanlık verdiğimiz bir insan, bitmiş tükenmiş birisini milletvekili yaptık, bakan yaptık... Ama günün birisinde Sen aslansın, kaplansın. Ne işin var burada, yürü aslanım dediler. Arkasına 20 kişiyi alıp gitti. 21inci kişiyi bulamadılar. Ama 20 kişinin 15inin AK Partinin içinden ayrılıp gitmesi bizim için işaret fişeğidir.
     Arınç, yola devam ederken daha da güçlendiklerini, çelme takmak isteyenlere müsaade etmediklerini vurgulayarak, AK Partideki bütünlüğün önemli olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç-
    
     Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise büyük bir yolculukta olduklarını belirterek, bu yolculuğun millete hizmet etmenin şerefini yaşayan, şerefli bir hizmet yolculuğu olduğunu söyledi.
     Durmadan çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Kılıç, Seçim döneminde de bunu ifade ettik, durmak yok yola devam dedik. Seçimler geride kaldı durmak yok, çalışmaya devam dedik ve gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz dedi.
     AK Partinin 10 yıllık iktidarı döneminde Samsunda gerek merkezi gerek yerel yatırımlar yönünden büyük mesafe katedildiğini anımsatan Kılıç, Samsunun 10 yılda bambaşka bir şehir olduğunu, bütün bu hizmetleri yaparken arkalarında sapasağlam bir hükümet olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Samsun 4. Olağan İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER