AK Parti Samsun Milletvekili Yeni:

AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: "Borç alan emir alır, biz şimdi söz sahibi olduk"


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanvekili Ahmet Yeni, Havza ilçesini ziyaret etti.
     Yeni, ilçedeki ziyaretleri sırasında bir taksi durağında vatandaşlarla yaptığı sohbette Türkiyenin IMFye olan borcunun son taksitinin de ödendiğini hatırlattı.
     Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu olarak halk adına kamu iktisadi teşebbüslerini denetlediklerini belirten Yeni, "Yoğun şekilde halkımız için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allaha şükürler olsun IMFye olan borcumuz bitti. Bu da bundan sonra halkımıza, sizlere daha fazla hizmet demek. Borç alan emir alır. Biz şimdi söz sahibi olduk. 1961 yılından beri IMFye mahkum olmuştuk. Oradan borç alabilmek için önceki hükümetler oranın kapısını aşındırmakta idi. Artık bu yükten kurtulduk" diye konuştu.
     Reyhanlıdaki bombalı saldırılarla ilgili ise Yeni şunları söyledi:
     "Maalesef istenmeyen olaylar canımızı sıkıyor. Reyhanlıda yaşanan saldırı gibi. Hükümet olarak olayın takipçisiyiz. Yapılan çalışmalar ortaya koymakta ki bu menfur saldırının altında Suriye uzantıları çıkmakta. Bir taraftan da terörle de mücadelemiz devam ediyor. Birlik ve beraberliğimizi kimseler bozamaz. Önceden bir günde Samsunda 12 şehit birden bekledik. Bu günleri bu ülke yaşadı. Şimdi çözüm süreci ile o bölgede silahlar sustu ve oralara yatırımlar gitmekte."
     Yeni, Belediye Başkanı Murat İkizden belediye çalışmaları hakkında bilgiler alarak Akıllı Parkta vatandaşlarla sohbet etti.
     Yeniye ilçe ziyaretinde İkiz, Samsun İl Genel Meclis Üyesi Veli Kurt, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve parti yöneticileri eşlik etti.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER