AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran:

AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran: Organize Sanayi Bölgesinin en kısa zamanda dolacağına inanıyorum


SİİRT (A.A) - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, organize sanayi bölgesinin en kısa zamanda dolacağına inandığını söyledi.
     Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Çelik, Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı vekili Nedim Kuzu ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Demirkıran, hükümetin aralarında Siirtin de bulunduğu 6. bölgeye tanıdığı teşviklerin semeresini vermeye başladığını belirtti.
     Organize Sanayi Bölgesine giden çevre yolunun yapım aşamasında olduğunu ve bunun tamamlanması ile birlikte cazibesinin artacağını vurgulayan Demirkıran, şöyle dedi:
     Bölgedeki birçok ilde organize sanayi bölgeleri doldu. Yeni organize sanayi bölgeleri arayışına girildi. İlimizdeki organize sanayi bölgesinin de en kısa zamanda dolacağına inanıyorum. Organize Sanayi Bölgesi ile bağlantıyı sağlayan yeni çevre yolunun tamamlanması ile birlikte bölgemiz daha hızlı bir şekilde dolmaya başlayacaktır. Biz her zaman belirttiğimiz gibi yatırımcımızın yanındayız. Onun karşılaştığı sorunlar bizim sorunumuzdur. Bu günde yatırımcılarımızın sorunlarını öğrendik, önerilerini ele aldık. Bu sorunların çözümü için gayret harcayacağız. Önerilerini de ilgili kurumlara ileteceğiz. Bu vesile ile yatırımcıları Siirtte yatırım yapmaya, bu cazip desteklerden ucuz iş gücünden ve sınıra olan yakınlığın verdiği cazibeden yararlanmaya davet ediyorum. Siirtin Irak ve İrana olan yakınlığından yararlanmamız gerekir. Burada üretim yapan sıvı temizlik maddeleri tesisinin üretiminin önemli bir bölümünü Kuzey Iraka ihraç etmesi bir örnek teşkil etmektedir.
     Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim Kuzu da, iki dönemdir Siirt milletvekilliği görevini yerine getiren Demirkıranın her zaman yatırımcının sanayicinin yanında yer aldığını, sorunlarının çözümü için gayret harcadığını kaydetti.
     Kuzu, 81 parselin bulunduğunu OSBde tahsis bekleyen 75 parselin en kısa zamanda yatırımcılara tahsis edileceğini ve burada sanayi tesislerinin yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER