AK Parti Tokat Milletvekili Aslan:

AK Parti Tokat Milletvekili Aslan: -Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ballıca Mağarası ile ilgili çalışmaları kendisi yürütme kararı aldı


TOKAT (A.A) - AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ballıca Mağarası ile ilgili çalışmaları kendisi yürütme kararı aldı dedi.
     Aslan, DSİde yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun Tokata yaptığı ziyareti değerlendirdi. Bakan Eroğlunun, il koordinasyon toplantısında Ballıca Mağarası ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen Aslan, Ballıca Mağarasının özel bir işletme tarafından işletildiğini ancak Bakan Eroğlunun talimatıyla artık Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından işletileceğini belirtti.
     Aslan, şunları kaydetti:
     Koordinasyon toplantısında sayın Bakanımız, Ballıca ile ilgili son durumu öğrendikten sonra talimat vererek İşletmeci ile olan sözleşmeyi fesih edeceksiniz. Burayı Bakanlık olarak biz işleteceğiz dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ballıca Mağarası ile ilgili çalışmaları kendisi yürütme kararı aldı. Bakan bey sadece mağara işletmeciliği değil aynı zamanda Ballıca Mağarasına giden yolun yapılacağını, gerekirse restoran yapılacağını ve Ballıca Mağarasının sağlık turizmine kazandırılacağını söyledi. Tokatın bir hazinenin üstünde oturduğunu da belirten Bakanımız, Ballıca Mağarasını değerlendirip hem Tokata hem de Türkiyeye kazandırılacağını da söyledi. Bu bizim için çok önemli bir gelişmeydi. Farklı projelerle orayı daha da güzelleştirerek turizme açma ve sağlık turizmini orada hayata geçirme noktasında inşallah güzel çalışmalar yapılacak. Dün sayın Bakanımızın Tokat ziyareti bizim için çok verimli bir ziyaret oldu. Ben tekrar sayın Bakanımıza çok teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Tokat Milletvekili Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER