Akçamescit Ortaokulunda bilim fuarı

Akçamescit Ortaokulunda bilim fuarı


BARTIN (A.A) - Bartın Akçamescit Ortaokulunda teknoloji ve tasarım ürünleri sergisi açıldı.
     Okul Müdürü Yavuz Çiçek, okul bahçesindeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik bilim fuarlarının açıldığını belirtti.
     Bilim fuarları ile öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda fen bilgisi, teknoloji, matematik, türkçe, sosyal bilgiler ve ingilizce gibi konularında araştırma yapmalarına imkan sağlandığını ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:
     "Tüm Türkiyede uygulamaya konulan TÜBİTAK bilim fuarlarına okulumuz gönüllü olarak katılmıştır. Öğrencilerimiz, hazırladıkları bu projelerle bilim kültürünün, bilimsel düşünmenin, sorunların akıl ve mantık çerçevesinde çözülebileceğini görmüş ve öğrenmiş oluyorlar. Geleceğimizin ümidi olan çocuklarımızın daha büyük işler yapacağına inanıyorum."
     Açılışa İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, eğitim denetmenleri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Akçamescit Ortaokulunda bilim fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER