Akdamar Kilisesinde yapılacak ayin

Akdamar Kilisesinde yapılacak ayin -Başepiskopos Ateşyan: -Yarınki ayini, Van depreminde ölen ve Suriyede öldürülen insanlar için ruhani gerçekleştireceğiz


VAN (A.A) - Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Van Gölündeki Akdamar Adasında bulunan Akdamar Kilisesinde bu yıl 3üncüsü yapılacak ayinle ilgili, Yarınki ayini, Van depreminde ölen ve Suriyede öldürülen insanlar için ruhani gerçekleştireceğiz dedi.
     Kudüs Ermeni Patrikliğinden Piskopos Aris Şivanyan ve Amerikadan Piskopos Khajag Barsamyan ile Vana gelen Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Ateşyan, Vali Münir Karaloğlunu ziyaret etti.
     Vali Karaloğluna, Osmanlı Sağlık Hizmetlerinde Ermeniler adlı kitabı hediye eden Ateşyan, yapılacak ayinle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.
     Kendileri ve cemaatleri için önemli olanın, huzur içerisinde ayini gerçekleştirmek ve dua etmek olduğuna dikkati çeken Ateşyan, şöyle konuştu:
     Geçen yıl cemaatimiz buradan mutlu ayrıldı. Bu yıl da dualarımızı tanrıya iletmek ve bu ülkenin huzuru, barışı, kardeşliği için dil, din, ırk ayrımı yapmadan tek millet, tek vücut olarak yaşamak amacıyla geldik. Bu yıl biraz üzüntümüz var. Van depreminde epeyce kardeşimizi kaybettik. Yarınki ayini, Van depreminde ölen ve Suriyede öldürülen insanlar için ruhani gerçekleştireceğiz. Tanrı onların günahlarını affetsin ve cennetine kabul etsin diyelim.
     Bu yılki ayine Kudüs ve Amerikadan piskoposlar Şivanyan ve Barsamyanın da katıldığını vurgulayan Ateşyan, ayrıca Amerikadan gelen 70 kişilik Ermeni grubun ilk defa atalarının yaşadığı toprakları görme imkanına sahip olduğunu ifade etti.
     Vali Karaloğlu da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek ayinin son iki yılda olduğu gibi bu yıl da huzur içerisinde geçmesini ümit ettiklerine değinerek, Van halkının yurt içi ve yurt dışından gelen Ermeni misafirlerine kentin konukseverliğini göstereceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ile Ateşyan bir süre basına kapalı görüşme yaptı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Akdamar Kilisesinde yapılacak ayin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER