Akdeniz Feneri Projesi

Akdeniz Feneri Projesi -Proje kapsamında Korkuteli Yaşar Yalçın Ortaokulu öğrencilerine deniz ve denizcilik sektörü tanıtıldı


ANTALYA (A.A) - Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi ile Olimpos Rotary işbirliğinde yürütülen ve çocuklara denizi ve denizciliği tanıtmayı amaçlayan Akdeniz Feneri Projesinin bu haftaki konuğu Korkuteli Yaşar Yalçın Ortaokulu öğrencileri oldu.
     Korkuteli Yaşar Yalçın Ortaokulu öğrencileri Çelebi Marina işletmesinde DTO Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu ve Olimpos Rotary kulübü Başkanı Nil Tekerek ile Çelebi Marina yöneticileri tarafından karşılandı.
     Cüneyt Koşu, öğrencilere gemi çeşitleri, deniz kirliliğinin etkileri, denizcilik sektörü hakkında bilgi verdi.
     Antalyanın turizm kenti olduğunu, bu nedenle otellerin kalitesine göre yıldızla değerlendirildiğini belirten Koşu, marinaların da altın çıpa ile kalitesinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.
     Turizm ve deniz kenti olmasına rağmen Antalyada birçok yerde yaşayan çocukların denizi görmediğini ifade eden Koşu, Denizcilik dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen denizciliğimiz tam gelişemedi. Denizciliğimizin uluslararası alanda başarılı olması için kalifiye ve eğitimli insanlara ihtiyaç var dedi.
     Öğrenciler daha sonra Antalya Limanında incelemelerde bulundu. Yetkililer burada yük ve yolcu gemileri hakkında bilgi verdi. Gezi sonunda öğrencilere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Nutuk isimli kitabı ile sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Feneri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER