Akdeniz Oyunları için çevreci konsept

Akdeniz Oyunları için çevreci konsept -17. Akdeniz Oyunları organizasyonu, yapılan çalışmalarla daha yeşil Mersin ve daha çevreci oyunları amaçlıyor -Planın başarılı bir şekilde uygulanması için oyunlar öncesinde model ol


MERSİN (A.A) - Mersinde 2013te düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları organizasyonu, yapılan çalışmalarla daha yeşil Mersin ve daha çevreci oyunları amaçlıyor.
     Organizasyonun resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Mersin, oyunlar kapsamında yüzlerce sporcu, binlerce misafir ve on binlerce seyirciyi ağırlamaya hazırlanırken, yapılan planlamalarda uygulanan çevre anlayışı da önem taşıyor.
     Engelsiz Kent Engelsiz Oyunlar misyonunun yanı sıra çevreci konsept ile hareket eden 17. Akdeniz Oyunları organizasyonu, yapılan çalışmalarla daha yeşil Mersin ve daha çevreci oyunları amaçlıyor. Çevre duyarlılığına dikkati çekmeyi hedefleyen Çevre Hizmetleri Departmanı, ayrıca kentte çevre bilincinin oluşabilmesi adına da önemli projelere imza atıyor.
     Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemirin direktörlüğünü yaptığı Çevre Hizmetleri Departmanı, oyunlar öncesinde, sırasında ve sonrasında Türk Çevre Mevzuatına uygun olarak çevrenin ve halk sağlığının korunması için gerekli planlama ve düzenleme çalışmalarını, Çevreci Mersin, Çevreci Oyunlar teması ile sürdürüyor.
     Prof. Dr. Özdemir, departmanlarının Çevre Eğitimi, Atık Yönetimi, Temizlik Hizmetleri ve Dokümantasyon olmak üzere 4 bölümden oluşan bir organizasyon sistemi ile kurulduğunu belirti.
     Çevre eğitimiyle, oyunlar öncesinde çevre kirliliğinin önlenmesi, atıkların ayrıştırılması ve geri kazanım gibi konularda toplumdaki farkındalığın arttırılmasına çalıştıklarını ifade eden Özdemir, atık yönetiminde ise ilgili mevzuatlar çerçevesinde çevre kirliliği yaratacak her türlü etmene karşı bütün tedbirlerin alınmasında gerekli planlamaları yaptıklarını vurguladı.
     Planın başarılı bir şekilde uygulanması için MEÜ yerleşkelerini model olarak seçtiklerini anlatan Özdemir, Ekim 2012-Mayıs 2013 arasında gerçekleştirecekleri uygulama sırasında meydana gelen aksaklıkları gözlemleyerek, muhtemel aksaklıkları minimuma indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
    
     -Yaptığımız çalışmalar rol-model Olacak-
    
     Direktör yardımcısı Dr. Bülent Halisdemir de, çevre hizmetleri kapsamında atılan adımların, kentteki kurum ve kuruluşlara rol-model olacağını bildirdi.
     Temel bakış açılarının oyunlar döneminde sürdürülebilir bir atık yönetimi uygulanması olduğunu ifade eden Halisdemir, şunları kaydetti:
     Temiz üretim sisteminin oyunlar süresince tüm yerleşkelerde uygulanması için projeler üretiyoruz. Bu amaçla geri kazanılabilecek atıkların kaynakta ayrılması, toplanması ve taşınması amacıyla sistemler kurulacak. Atıkların geri kazanılmasıyla hammaddelerin kazanılması, enerji tasarrufu, kaynakların korunması, çevrenin korunması gibi birçok fayda da sağlanılacak.
    
     Muhabir: Veli Gürgah/Süleyman Tıraş
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunları için çevreci konsept Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER