Akdeniz Üniversitesinde akademik tören

Akdeniz Üniversitesinde akademik tören -Akdeniz Üniversitesinde 2012 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinde 2012 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi.
     Üniversitenin konferans salonunda yapılan törende konuşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversite bünyesinde 933 öğretim üyesinin bulunduğunu belirtti. Bu rakamın ilana çıkan öğretim üyesi sayısıyla bini aşacağına dikkati çeken Kurtcephe, üniversite bünyesinde bin 319 öğretim elemanı, bin 833 idari personel, 100 işçi, 225 güvenlik görevlisi yer aldığını kaydetti.
     Kurtcephe, üniversitenin 429 bin metrekare olan kapalı alanına kendi görev süresince 404 bin metrekare daha eklendiğine işaret etti. Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin son yıllardaki gelişmelerde sadece Türkiyenin değil dünyanın tanınan üniversitelerden biri olma başarısını gösterdiğini vurguladı.
     Rektör Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin sadece nakillerle değil her alanda başarılarla anılan marka bir üniversite haline geldiğini dile getirdi.
     Üniversiteyi geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü anlatan Kurtcephe, Nükleer Araştırma Merkezini oluşturma çabalarımız sonuçlanmaya çok yaklaştı. Üniversite, pek yakın gelecekte bu merkez aracılığıyla bu ülkenin gücüne güç katacak, ülkenin halkının refahını yükseltecek önemli projelere imza atacaktır. Bu merkez, Akdeniz Üniversitesi damgalı bilimsel ürünleri kullanmanın keyfini yaşatacak dedi. 2012 yılında nano teknoloji ekibinin 11 ürün geliştirip, bir firma aracılığıyla piyasaya çıktığını belirten Kurtcephe, bu durumun kendisine mutluluk verdiğini dile getirdi.
     Kurtcephe, Belçika Veliaht Prensi Philippenin katılımıyla Belçikadaki Advanced Mechanical And Optical Systems (AMOS) şirketi ile Teknokentin ortak olduğu şirketin anlaşmasını imzaladıklarını hatırlattı. Bu anlaşmanın uzay teknolojileri alanında faaliyet gösteren uydu parçaları ve teleskop üretmeyi içerdiğini bildiren Kurtcephe, buluş sayısı itibarıyla Akdeniz Üniversitesi teknokentinin Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.
     Kendisinin siyaset yapmak gibi düşüncesinin olmadığını anlatan Kurtcephe, ikinci dönem rektörlük döneminde kendisini çekemeyen, kıskananların çeşitli iddialar ortaya attığını savundu. Millete hizmet etmek için bu görevi yaptığının altını çizen Kurtcephe, şöyle konuştu:
     Benim alanım bilim alanıdır. Millete hizmet için bu görevdeyim. Bunun dışında herhangi bir düşüncem, arka planım kesinlikle yok. Seçim sürecinde insanlar bir kampanya yürütüyorlar. Yerel basın da bazı iddialarda bulunuyor. Bir yerel gazetede çıkan haber Holywood senaryo çalışmasını andırıyor. İftira kampanyasının başarılı bir örneği. Gazetenin iddiasına göre, 2006 yılında Menzil Sitesinde silahlı bir çatışma çıkıyor. Çatışmaya İsrafil K. ve İsmail K. isimli iki kişi de karışıyor. Bu gazete silahlı çatışmaya karışan İsrafil Knın benim olduğunu, İsmail Knın ise Olbia Çarşısı ihalesini kazanan İsmail Koç olduğunu iddia etmiş. Yani ben İsmail Koç ile silahlı çatışmaya girmişim. O dönem Anadolu Ajansı imzasıyla yapılan haberde yer alan İsrafil Knın ben olup olmadığıma dair avukatım aracılığıyla Antalya Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdık. Gelen yazıda o kişinin ben olmadığımı, İsrafil Korkmaz isimli bir kişi olduğuna dair yanıt geldi. Benim elim tetiğe en son 1983 yılında, Kandırada askeri temel eğitimi alırken değdi. Olacak şey değil, böyle bir şeyi ortaya atmak gerçekten bir zeka ve çalışma ürünü.
     Kurtcephe, kendisine konut yaptırmadığını, lojmandaki çatı katında oturmaya devam ettiğini belirterek, bu iddiaları ortaya atanların vicdanlarının olmadığını savundu.
    
     -Biniş giyme töreni ve ödüller-
    
     Törende bilimsel çalışmalara katkıda bulunan öğretim üyelerine bilim, hizmet ve teşvik ödülleri verildi. Bilim dalında Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Tunç, Hizmet dalında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Yakupoğlu, Teşvik dalında ise Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Akman Karakaş, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Yerlikaya, İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Erkuş Öztürke ödül verildi.
     Törende 29 profesör, 57 doçent, 43 yardımcı doçent biniş giydi. Törende ayrıca Akdeniz Üniversitesinden emekli olan 6 öğretim üyesine de emeklilik plaketleri verildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesinde akademik tören Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER