Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe, suç duyurusunda

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe, suç duyurusunda bulundu -Bir rektör adayı arkadaşımızın özel hayatına ilişkin maillerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İftira olma olasılığının çok yüksek olduğu inanc


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Bir rektör adayı arkadaşımızın özel hayatına ilişkin maillerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İftira olma olasılığının çok yüksek olduğu inancındayım dedi.
     Kurtcephe, makamında düzenlediği basın toplantısında rektörlük seçim sonucunu değerlendirdi. Üniversite yönetiminde 4 yılı geride bıraktığını, bu süre içinde Türkiyede ve dünyada ses getiren bir üniversite haline geldiklerini anlatan Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin her alanda büyüyen bir üniversite olduğunu söyledi.
     Türkiyenin en büyük yerleşkelerinden biri haline geldiklerini ifade eden Kurtcephe, 53 projeyi hayata geçirdiklerini, halen devam eden projelerin bulunduğunu, bunların da yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.
     Üniversitedeki öğretim üyesi sayısının, yurt dışından gelen öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu katılımlarla 688den 922ye ulaştığını dile getiren Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi sağlık alanında da önemli başarılara imza attı. Çift kol nakli, rahim nakli ve yüz nakli ile Türkiyede ilkler gerçekleştirildi. Bu başarılarla gurur duyuyoruz dedi.
     Rektör Kurtcephe, demokrasinin gereği olarak seçim sürecine girdiklerini dile getirerek, diğer rektör adaylarına haksızlık olmaması amacıyla mümkün olduğu kadar basın karşısına çıkmadığını, aynı şartlarda yarışmak istediğini söyledi.
     Demokratik seçim sürecini başarıyla sonuçlandırdıklarını belirten Kurtcephe, seçimin demokratik bir süreçte işleyebilmesi için üzerine düşen görevi yerine getirdiğine inandığını, kendisi ile ilgili yapılan hiç bir yoruma, eleştiriye yanıt vermediğini kaydetti.
     Yapılan eleştirilerin şahsı ve kurumu adına yeni bir yol haritası belirlemede yararlı olacağını düşündüğünü anlatan Kurtcephe, Herkes farklı siyasi görüşlere, farklı yönetim anlayışlarına sahip olabilir. Ama en önemlisi birbirimize karşı hoşgörülü davranmamızdır. 4 yılı bu hoşgörü anlayışıyla dolu dolu geçirdik. Bu anlayış ile Akdeniz Üniversitesi bugün Türkiyenin en fazla tanınır üniversitesi haline geldi diye konuştu.
     Yurt içinden ve yurt dışından bir çok şirketin Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği halinde olduğunu ifade eden Kurtcephe, Sloganımız her alanda en iyilerden biri olmak. Sıradan olmayı asla kabullenmemek gerekiyor. Sıradan olan hiç bir şeyi değerli bulmuyorum. Bu nedenle birçok şirket bizimle çalışıyor diye konuştu.
    
     -Kurtcephe, suç duyurusunda bulundu-
    
     Rektör Kurtcephe, bir rektör adayının özel hayatı ile ilgili hoş olmayan bir mailin yayıldığını belirterek, Rektör adayı arkadaşımızın özel hayatına ilişkin maillerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İftira olma olasılığının çok yüksek olduğu inancındayım. İşin doğru olup olmadığının araştırılması gerekiyor dedi.
     Seçim sürecinde adressiz, isimsiz, asılsız, iftiralar içeren mailler gönderildiğini dile getiren Kurtcephe, Bana düşen kurumumuzu ve arkadaşlarımızı korumaktır. Bir daha böyle olayların olmamasını istiyoruz. Bu nedenle bu olayların araştırılmasını istedik diye konuştu.
    
     -Ankara ile ilgili en küçük bir sıkıntı görmüyorum-
    
     Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, bir gazetecinin Rektör adaylarından İbrahim Demir, seçim sürecinde yoğun bir kadrolaşmanın olduğunu iddia etti, bu konuda ne diyeceksiniz- sorusu üzerine, kendi döneminde sadece 223 öğretim üyesinin Akdeniz Üniversitesi kadrosuna dahil olduğunu belirterek, ayrıca yeni gelen öğretim üyeleri ile kendi lehine oy kullanmaları yönünde görüşmesinin olamayacağını söyledi.
     Cumhurbaşkanının yapacağı atama konusunda endişesi olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise Kurtcephe, Kesinlikle endişem yok. Ankara ile ilgili en küçük bir sıkıntı görmüyorum. YÖK nezdinde ve Cumhurbaşkanlığında teveccühün bizden yana olacağını adım gibi eminim dedi.
     Kurtcephe, rektör adaylarından bazılarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün kendisini destekleyeceği yönündeki açıklamaların doğru olmadığını dile getirerek, Üst makamların yıpratılmaması gerekir. Cumhurbaşkanı işini gücünü bırakıp rektör adaylarını destekleme gibi bir durama girer mi- diye konuştu.
     Kurtcephe, seçimde yüzde 50ye yakın oy aldığını, bu nedenle kendisini başarılı gördüğünü kaydetti.
    
     -Üniversitenin sırtını halka dönmesi, küsmesi düşünülemez-
    
     Akdeniz Üniversitesinin 4 yıl önce halka küsmüş, sırtını dönmüş bir üniversite olarak algılandığını ifade eden Kurtcephe, şunları söyledi:
     Artık üniversite her alanda halkıyla iç içe yaşar hale geldi. Kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, ticari kuruluşlarla devam eden 100e yakın projemiz var. Bu birliktelik müthiş bir sinerji ve üretim doğuruyor. Halkın vergileriyle kurulan bir kurumun sırtını halka dönmesi, küsmesi asla düşünülemez.
     Bir gazetecinin Seçim sürecinde hakkınızda yapılan eleştirilere karşı susmayı tercih ettiğini, bunun kolay olup olmadığı sorusuna Kurtcephe, Susmak, sabır, tahammül gerektiriyor, özveri gerektiriyor dedi.
     Zaman zaman eleştirinin dışında iftiralara da maruz kaldığını savunan Kurtcephe, hakkında şüphesi olanların mahkemelere başvurmalarını istedi.
     Rektör Kurtcephe, şöyle devam etti:
     Burası hukuk devleti, doğru olanı tercih etmeliyiz. Mahkemelerimiz var. Hapishanelerde yatanlar zan altında oldukları için, haklarında şüphe olduğu için yatıyorlar. Bilim insanlarının da ortada bir bulgu varsa hukuka başvurmaları gerekiyor. Ama insanoğlu kolayı tercih ediyor, kolay olan da duyduğunuza inanmak. Gerçeği ulaşmak basit ve kolay değildir. Bu da yargısız infazı doğuruyor, hak ve adalet uçuyor gidiyor.
    
     -Üniversite stadının Antalyaspora verilmesi-
    
     Kurtcephe, üniversite stadının Medikal Park Antalyaspor tarafından kullanılması ile ilgili önümüzdeki hafta toplantı yapacaklarını belirterek, Niyetimiz stadı Antalyasporun kullanmasından yana. Bazı kaygılarımız vardı, bunlar da çözüldü. Antalyaspor maçını Akdeniz Üniversitesinde oynayacak, son olarak önümüzdeki hafta görüşme yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe, suç duyurusunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER