Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi değerlendirme

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi değerlendirme toplantısı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, 2011-2012 eğitim öğretim yılındaki ofis faaliyetlerinin değerlendirmesi amacıyla toplantı düzenledi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, kentteki bir restoranda ofis çalışanları ile yapılan toplantıda, üniversitesinin dünya üniversitesi hedefinde hızla ilerlemesi, yüksek öğretimdeki uluslararasılaşma konusunda yeni oluşan ve gelişen koşullara daha iyi uyum sağlaması amacıyla eğitim öğretim program ve kalite geliştirme çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla sürdürme ve Avrupa Yükseköğretim Alanında önemli bir aktör olarak rol alma azmi ve kararlılığı içinde olduklarını belirtti.
     Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephenin önderliğinde 7 Ağustosta üniversitedeki uluslararasılaşma faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarının başlatıldığını anlatan Özkan, Söz konusu yeniden yapılandırılma çalışmaları neticesinde üniversitedeki Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları, Bologna Süreci, AB Gençlik Programları, IAESTE, Ortak Diploma Programları ve diğer uluslararasılaşma faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi oluşturuldu dedi.
     Ofisin vizyonunu Uluslararasılaşma stratejilerini etkin ve sürdürülebilir şekilde uygulayan, yükseköğretim sisteminde uluslararasılaşma alanında yeni oluşan ve gelişen koşullara hızla uyum sağlayan, Akdeniz Üniversitesinin uluslararasılaşmasına en üst düzeyde katkı sağlayan bir ofis olmak şeklinde tanımlayan Özkan, şöyle konuştu:
     Ofis, Akdeniz Üniversitesinin uluslararasılaşma sürecini başarıyla yürütmesi, dünya üniversitesi olma hedefine ulaşması amacıyla uygulanabilir ve sürdürülebilir bir uluslararasılaşma stratejisi geliştirmek, üniversitemizin uluslararası öğrenci temin stratejisini belirlemek ve uygulamak amacıyla kuruldu. Uluslararası öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunuyoruz. Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve idari personelimizin hareketlilik faaliyetlerini koordine etmeye çalışıyoruz. Bologna Süreci norm ve ilkelerinin üniversitemizde içselleştirilmesini sağlamak, eğitim ve gençlik alanlarında üniversitemiz öğrencilerine yönelik gençlik bilgilendirmesi yapmak, üniversitemizin uluslararası program ve projelerden azami ölçüde yararlanmasını sağlayacak altyapıyı oluşturmak, uluslararası ikili işbirliği anlaşmaları, ortak diploma programları ve değişim programları gibi uluslararası işbirliği anlaşmalarının eş güdümü ile ilgili iş ve işlemleri takip etmek de önemli görevlerimiz arasında. Üniversitemizin uluslararası alanda tanıtımını sağlayacak faaliyetlerde bulunuyoruz. İşbirliği yaptığımız uluslararası üniversitelerin etkinliklerinin üniversitemizde duyurulmasını sağlamak da bir başka amacımız.
     Özkan, ofisin 4 ay gibi kısa bir sürede üstlendiği misyonu yerine getirmek amacıyla yoğun ve özverili bir çalışma temposu içinde çalıştığını dile getirerek, Özellikle üniversitede çapında uluslararasılaşma ile ilgili farkındalığın yaratılması, üniversitenin İngilizce sayfasının yenilenmesi, uluslararası öğrenci sayısının artırılmasına yönelik olarak kapsamlı bir strateji oluşturulması ve hayata geçirilmesi, Erasmus ve IAESTE staj hareketliliğinden daha fazla öğrencinin yararlanması, üniversitenin uluslararası alanda tanıtımınım sağlanması konularında önemli faaliyetlerde bulunduk. Uluslararası İlişkiler Ofisinin faaliyetlerini aynı heves ve çalışma temposu ile 2013 yılı boyunca sürdürüleceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER