AKMEDAM Yönetim ve Danışma Kurulu İstişare

AKMEDAM Yönetim ve Danışma Kurulu İstişare toplantısı yapıldı


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde kurulan Akdeniz Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin (AKMEDAM) yılın ilk Yönetim ve Danışma Kurulu İstişare toplantısı yapıldı.
     AKMEDAM Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, AKMEDAM uzmanı arkeolog Şevki Bardakçı, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Demir, Yrd. Doç. Dr. Murat Keçiş, Öğr. Gör. Halil Apaydın, Öğr. Gör. İsmail Sınır ve yüksek lisans öğrencisi Şahin Çeler katıldı.
     Toplantıda 2013 yılında yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Uluslararası anlamda Akdeniz Medeniyetlerini Araştırma Merkezleri ile işbirliği protokollerinin gündeme geldiği istişare toplantısında, önümüzdeki aylarda Arap Baharı, Ermeni Sorunu ve Kıbrıs konu başlıkları ile verilecek konferans ve seminerlerin yanı sıra Geçmişten Günümüze Muğla ve Medeniyetlerin Kavşağı Akdeniz Sempozyumlarının düzenlenmesi planlandı.
     Toplantıda, UNESCO tarafından 2013 yılının Piri Reis Yılı olarak ilan edilmesi sebebiyle AKMEDAM tarafından Piri Reis Haritaları adı altında sergisi açma kararı alındı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKMEDAM Yönetim ve Danışma Kurulu İstişare Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER