Aksaraya yatırımcı ilgisi

Aksaraya yatırımcı ilgisi -Aksaray OSBde 13 yeni yatırımcıya 245 dönüm parsel tahsisi yapıldı -Vali Altınok: Arsa tahsisi yapılan yatırımların hayata geçirilmesinden sonra en az 700 kişiye daha iş imkanı sağlanacak


AKSARAY (A.A) - Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 13 yeni yatırımcıya toplam 245 dönüm parsel tahsisi yapıldı. Yatırımların hayata geçmesiyle en az 700 kişi istihdam edilebilecek.
     Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok, Valilikte düzenlenen OSB Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yatırım yapmak isteyen girişimcilerin parsel taleplerini değerlendirdiklerini söyledi.
     Aksaray OSBnin çok hızlı geliştiğini, 1 ayda yapılan 2. OSB Yönetim Kurulu toplantısında 13 yeni yatırımcıya 245 dönüm arsa tahsisi yaptıklarını belirten Altınok, yatırım için parsel taleplerinin yoğunluğundan OSB Yönetim Kurulunun kısa aralıklarla toplanma ihtiyacı duyduğunu dile getirdi.
     Arsa tahsisi yapılan yatırımların hayata geçirilmesinden sonra en az 700 kişiye iş imkanı sağlanacağını anlatan Altınok, şunları kaydetti:
     Aksaray OSB çok hızlı gelişiyor. Yakın gelecekte yeni arsa üretimlerinin yapılması gerekecek. Bu hızla talepler devam ettikçe, Aksarayın önünün açık olduğunu ifade edebiliriz. Yeni yatırımlar Aksaray dışından gelen yatırımcıların gelecekten umutlu olduklarının, geleceklerini Aksaraya bağladıklarının bir göstergesidir. Bu, yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımızı ve bütün Aksaraylıları memnun ediyor. Sanayi yatırımlarının, özellikle tarıma yönelik sanayinin ve diğer alanlarındaki yan sanayi kuruluşlarının Aksarayı tercih etmeleri ile kentimiz gelecekte çok daha zengin bir şehir olacaktır.
    
     -Aksaray çok büyük avantaj yakaladı-
    
     Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Palta ise 2004 yılında çıkarılan 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamı Teşvik Kanunu ile beraber Aksarayın yatırımcıları çekmeye başladığını söyledi.
     Bu kanunla birlikte Türkiyede en çok yatırım alan üç ilden birisinin Aksaray olduğunu ifade eden Palta, En son çıkan Teşvik Kanununda 5. bölgede yer alan Aksaray yine çok büyük avantaj yakalamış durumda. Bu toplantılarda yatırımcıları ince eleyip sık dokuyoruz. Gerçek yatırımcıları, çevreye zarar vermeyen, daha fazla istihdam oluşturacak yatırımcıları tercih ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aksaraya yatırımcı ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER