Aksarayda fotoğraf sanatına yoğun ilgi

Aksarayda fotoğraf sanatına yoğun ilgi


AKSARAY (A.A) - Anatolian Panorama Dergisi ve Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen Temel Fotoğrafçılık Seminer ve Gezi Programının eğitim kısmı fotoğraf sanatçısı Erdal Kınacının dersi ile tamamlandı.
     AGİAD Fotoğraf Kulübü Başkanı Asaf Sametoğlu, Anatolian Panorama Dergisi ile Temel Fotoğrafçılık Seminer ve Gezi Programının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.
     AGİADda gerçekleştirilen seminer programının fotoğraf sanatına ilgi duyanları buluşturduğunu belirten Sametoğlu, Aksarayda fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlamak için bu sanata ilgi duyanları bir araya getiriyoruz ded.
     Bu yılki programın daha kapsamlı olduğunu kaydeden Sametoğlu, şunları ifade etti:
     Seminer programının açılışına Mersinden Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Tahir Özgür katıldı. 25 amatör fotoğrafçı, ünlü fotoğraf sanatçılarından eğitim aldı. Fotoğraf sanatına olan bu ilgi ve özellikle bayanların yoğun ilgi göstermesi bizi daha da memnun etti. Seminer programına son olarak Fotoğraf Sanatçısı Erdal Kınacı katıldı. Kompozisyon konusunda verdiği eğitimi, gezilerimizde değerlendireceğiz. 3 ay içinde Anatolian Panorama Dergisi fotoğrafçılarından Öner Taş rehberliğinde Aksaray, Ankara, Nevşehir ve Kayseriye fotoğraf gezileri düzenleyeceğiz. Bu etkinliğimizin sonunda ise bir fotoğraf sergisi açacağız. Yapılan bu seminer ve geziler, üyelerimize bir hobi imkanı sunmanın yanında Aksarayın doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımında da çok etkili olacak.
     Fotoğraf Sanatçısı Erdal Kınacı, Aksarayda fotoğrafa olan ilginin sevindirici olduğunu belirterek, Aksaraydaki bu eğitime ikinci kez katıldım. Fotoğrafa ilgi duyanların sayısı her yıl artıyor. Eğitime katılanlar önümüzdeki dönemde Anatolian Panorama dergisi rehberliğinde yapacakları geziler ve atölye çalışmalarıyla kendilerini daha da geliştirecekler. Bizler de zaman zaman katılarak, onların bu gelişimine destek olacağız dedi.
    
     Muhabir: Murat Öner Taş
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksarayda fotoğraf sanatına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER