Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Şenol

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Şenol Atakan: -Ehliyet raporunda kurul yerine, tek hekimden alınan sağlık raporu trafik kazalarında artışa yol açacak


AKSARAY (A.A) - Aksaray Aile Hekimleri Derneği (AKAHED), ehliyet raporları konusundaki yönetmelikler ve uygulamalardaki karışıklığın sürücü adaylarının sağlık kontrollerinin iyi yapılamamasına neden olduğunu, bunun da kaza riskini artırdığı bildirdi.
     Dernek Başkanı Şenol Atakan, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmiş ülkelerde yapılan birçok araştırmanın, sağlık kontrolleri iyi yapılan sürücülerin kaza yapma riskinin, sağlık kontrolleri iyi yapılmayanlara göre çok daha az olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
     Sürücü belgesi alacak kişilerin sağlık raporu için yapılan muayenelerinde sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Atakan, şunları kaydetti:
     Bu amaçla sürücü sağlık ve kontrol merkezleri oluşturulmalı ve sağlık raporlarının bu merkezler aracılığıyla verilmesine yönelik mevzuat düzenlemelerinin yapılması sağlanmalıdır. Sürücü kursları usulsüz olarak sürücü adaylarını eksik evrakla kayıt yapmaktadır. Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre sürücü adaylarının sürücü kursuna başvururken sağlık kurulu raporu almaları gerekiyor. Ancak mevcut uygulamada adaylar sürücü kurslarına usulsüz olarak sağlık kurulu raporu yerine tek hekim raporu ile kaydediliyor ve sürücü kurslarınca Emniyet Trafik Şubeye bu rapor gönderiliyor. Ehliyet raporunda kurul yerine, tek hekimden alınan sağlık raporu trafik kazalarında artışa yol açacak.
     Atakan, AKAHED olarak, ilgili kurumlara yaptıkları başvurularına olumsuz yanıt aldıklarını belirterek, sorumlular hakkında mevzuata aykırı işlem yapmaktan suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Şenol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER