Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta:

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta: Mevlananın felsefesine bugün bütün insanlığın ihtiyacı varsa aynı şekilde Somuncu Babanın felsefesine de bütün insanlığın ihtiyacı var


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Somuncu Babanın felsefesine bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu belirtti.
     Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yaptığı açıklamada, belediye tarafından projelendirilen ve yaptırılan, Somuncu Babanın adını taşıyan külliyenin, Aksarayda çok önemli bir inanç merkezi haline geleceğini söyledi.
     Horasanda, Bursada, Kayseride, Azerbaycanda, Şamda, ilim tahsil etmek için değişik yerlerde bulunan ve Şeyh Hamid-i Veli Aksaray-i adı ile bilinen Anadolunun gönül mimarlarından Somuncu Babanın dönüp dolaşıp döndüğü yerin tekrar Aksaray olduğunu belirten Palta, Somuncu Baba aynı zamanda Hacı Bayram-ı Velinin de hocasıdır. Bu anlamda çok değerli bir şahsiyettir. Somuncu babanın Hacı Bayram-ı Velinin hocası olması, Hacı Bayram-ı Velinin de Akşemsettinin hocası olması, Akşemsettinin de tabii ki Fatih Sultan Mehmetin hocası olması bir döngü diye konuştu.
     Somuncu Baba gibi gönül insanlarının mesajlarını sadece Türkiyeye değil tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini ifade eden Palta, şunları kaydetti:
     Mevlananın felsefesine bugün bütün insanlığın ihtiyacı varsa aynı şekilde Somuncu Babanın felsefesine de bütün insanlığın ihtiyacı var. Barışa, sevgiye ve hoşgörüye ihtiyaç var. Yoksa savaşın olduğu yerde huzur olmuyor. Nasıl Mevlananın etrafında kültür merkezi varsa veya Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin bulunduğu yerdeki bir meydan gibi burası da bir kültür merkezi olarak her türlü sosyal aktivitelerin olduğu ilim ve sanatın olduğu bir kültür merkezi olarak burayı hayata geçireceğiz. Aksaraya gelen herkes buraya mutlaka geliyor. Şehir dışından inşallah bundan sonra yurt dışından da gelecek. İnanç turizmi açısından, burası eskisinden çok daha iyi olacak. Çünkü eskiden burada bu imkanları bulmanız çok zordu. Şimdiyse buraya gelen insanlar ziyaretini, ibadetini, alışverişini gönül rahatlığıyla yapabilecek. Yani bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılayıp, ondan sonra buradan huzurlu bir şekilde ayrılacak.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER