Akşehirde Nasreddin Hoca Meydanında düzenleme çalışmaları

Akşehirde Nasreddin Hoca Meydanında düzenleme çalışmaları


KONYA (A.A) - Nasreddin Hoca Türbesi önünde Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan meydan düzenleme çalışmaları devam ediyor.
     Yapılan çalışmalar kapsamında Türbe civarındaki iş yerleri yıkılarak inşaat çalışmaları biten Akşehir Konağı altındaki dükkanlara taşındı. Ayrıca Türbe önündeki duvar kenarında oldukça çirkin bir görüntü oluşturan tuvalet de yıkılarak yine konak altına yapılan modern tuvalete taşındı.
     Yıkılan tuvaletin olduğu bölüm doldurularak meydan haline getirilirken, mezarlık duvarları da tuvaletin arkasına kadar devam ettirildi. Akşehir Konağının çevresi de kaldırım taşları ve granit taşlar ile güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Yıkılan tuvaletin arkasında kalan kısım ise mezarlıkta bulunan tarihi mezar taşlarının sergileneceği alan olarak düzenlenecek.
     Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Akşehir Konağı ise önümüzdeki günlerde Nasreddin Hoca ile ilgili fıkra figürlerinin sergileneceği bir müze haline dönüştürülecek. Konağın iç dekorasyonun bittiği görülürken konak içinde ahşap dekorasyon ve eski tarzda figürlerin kullanılması da dikkat çekiyor.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan Turizm Vadisi kapsamında yapılan bu düzenleme çalışmaları sonucunda Nasreddin Hoca Türbesi önü, oldukça güzel ve büyük bir meydana kavuşacak.
     Akşehir-in yıllardır istediği eşeğe ters binmiş Nasreddin Hoca Heykelinin de konuşlandırıldığı Nasreddin Hoca Meydanı tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Akşehire gelecek ziyaretçiler ve turizm açısından önemli bir alan haline gelecek.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Akşehirde Nasreddin Hoca Meydanında düzenleme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER