Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı

Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Salı günü hizmete girecek


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından Aksuda faaliyete geçirilen Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziyle Koordinasyon Merkezinin 29 Ocak Salı günü hizmete gireceği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Kepezde faaliyete geçirilen ağız ve diş sağlığı merkezinin ardından Aksuda da yeni bir çocuk ağız ve diş sağlığı merkezi hizmete girecek. Çocukların ağız ve diş sağlığına yönelik tedavilerinin ücretsiz yaptırabildiği merkezde dört diş hekimi, üç asistan ve sekiz yardımcı personelle hastalara hizmet verilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin, bugüne kadar 2 bin 127 çocuğa ücretsiz diş tedavisi gerçekleştirdiğini, yaklaşık 7 bin işlem yapıldığını söyledi. 5-14 yaş arası çocuklara hizmet verilen merkezde öğrencilerin servis aracıyla okullardan alınarak merkeze getirildiğini anlatan Akaydın, şunları kaydetti:
     Merkezimizde uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Muayene sonrasında dişleri sağlıklı olan çocuklara çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Tedaviye ihtiyacı olan çocukların diş çekimi ve çürük dişi tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
     Aksuda bir başka yeni hizmetleri olan Koordinasyon Merkezinin de açılışı yapılacak. Burada da mezarlık hizmetleri, ASAT tahsil bürosu ve sosyal hizmet gibi birimler yer alıyor. Merkez sayesinde vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm getirmek hedefleniyor.
     Akaydın, Aksuda bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlara 292 adet gıda paketi yardımında bulunduklarını, 89 vatandaşa da evde sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER