Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bayraktar: -Rakamlara göre, Türkiyede aile ortaklıkları başarılı değildir


ZONGULDAK (A.A) - Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar, rakamlara göre Türkiyede aile ortaklıklarının başarılı olmadığını bildirdi.
     Bayraktar, Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneğince düzenlenen Ortaklık Kültürü konulu konferansta yaptığı konuşmada, ortaklık kültüründe iş bölümünün önemli olduğunu söyledi.
     Türkiyede aile şirketlerinin yüzde 2sinin üçüncü kuşağa geçebildiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
     Rakamlara göre Türkiyede aile ortaklıkları başarılı değildir. Aile şirketi olsun olmasın ortaklıklarımız bozuluyor. Başarı olduğunda ortaklardan biri ben yaptım diyor, başarısızlıkta ise suçu diğerine atıyor. Aile şirketlerinde de diğer şirketlerde de bu durum aynı. Bizim kültürümüzde aile şirketi sayısı çok fazla. Üçüncü kuşaktan sonra kurumsallaşmaya gitmek zorundalar. Eğer aynı şekilde devam ederlerse onlar da dördüncü kuşakta piyasadan silinirler.
     Bayraktar, Türkiyenin çevresinde imalat kabiliyeti bulanan ülke olmadığını ifade ederek, Ülkemiz şu anda önlenemez bir yola girmiş durumda. Türkiye, Avrupanın Çini olacak. Biz döküm, çelik konstrüksiyon ve mobilya gibi sektörlerde üretim yaparak kazanacağız dedi.
     Anadolu İşadamları Federasyonu Genel Koordinatörü Namık Subaşı da iş adamlarının çok geniş bir coğrafyaya ürünlerini pazarlaması gerektiğini, ufuklarını dünyaya açmalarının başarıyı getireceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER