AKUTun ileri düzey arama kurtarma eğitim

AKUTun ileri düzey arama kurtarma eğitim kampı sürüyor


ANTALYA (A.A) - Arama Kurtarma Birimi (AKUT) öncülüğünde, Kumlucaya bağlı Olimpos mevkisinde sürdürülen ileri düzey arama kurtarma eğitimin ikinci gününde katılanlara üç ayrı seviyede eğitim verildi.
     AKUT öncülüğünde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye biriminden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ileri düzey arama kurtarma eğitiminin ikinci gününde, katılımcılara değişik seviyelerde eğitim verildi.
     AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama kurtarma eğitimin ikinci gününde hava şartlarının son derece müsait olması dolayısıyla çok güzel eğitim günü geçirdiklerini söyledi.
     Eğitimlerin ikinci gününde gruplara malzeme tanıtımı, istasyon kurma, ip inişi ve jumar çıkışı eğitimlerinin verildiğini anlatan Yılmaz, eğitimlerin üçüncü ve dördüncü günlerinde bu eğitimleri pekiştirici ve bireysel başarıların öne çıkacağı eğitimler gerçekleştirileceğini kaydetti.
     İleri düzey arama kurtarma eğitim kampı ile eğitimleri alan arkadaşlarının Türkiyenin değişik bölgelerinde hem arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri hem de bölgelerinde bu tür eğitimleri verebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Sevgül, Bundan dolayı eğitim kampımızın bizim için çok büyük önemi var. Eğitimlerimizde hiçbir aksaklığa ve eksikliğe kesinlikle müsaade etmiyoruz. Kampın ikinci gününde arkadaşlarımız gerçekten çok güzel çalıştılar. Üçüncü ve dördüncü günlerde eğitimler birebir arama ve kurtarma tatbikatlarıyla devam edecek diye konuştu.
     Sevgül, eğitimlerde tüm grupların birebir yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştireceklerini bildirerek, eğitim kampı sonunda başarılı olan katılımcılara kendi bölgelerinde eğitim verebilme konusunda yetki verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKUTun ileri düzey arama kurtarma eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER