Aladağlarda Kış Temel Eğitim Kampı

Aladağlarda Kış Temel Eğitim Kampı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Takımı (GÜDAT) çok sayıda öğrencinin katılımıyla Niğdenin Aladağlar Milli Parkında Kış Temel Eğitim Kampını gerçekleştirdi.
     Gaziantep Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, hafta sonları topluluk odasında temel dağcılık eğitimi verdiklerini belirten GÜDAT Ekip Lideri Lezgin Doğan, bu eğitimleri Gaziantepin Araban ilçesinde ve Türkiyenin farklı bölgelerindeki dağlarda pratiğe dönüştürdüklerini belirtti.
     Türkiyede dağcılık sporunun hızlı bir gelişim gösterdiğini kaydeden Doğan, topluluğun gerek kullanılan teknikler gerekse malzemeler açısından teknolojik anlamda dünya standartlarında olduğunu kaydetti.
     Topluluk bünyesinde verilen teorik eğitimlerin pratikte de uygulanması için yaz temel, kış temel, yaz gelişim, ileri kaya ve arama kurtarma eğitimleri verildiğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
     Dağcılık sporu birçok kişi tarafından son derece tehlikeli bir spor olarak görülüyor. Öğrencilerimiz, Türkiyede dağcılığın 50 yıllık geçmişine bakıldığı zaman kazaların oldukça az olduğu iddiasındalar. Ülkemizde 50 bin civarında kişinin bu sporu aktif olarak yaptığı düşünüldüğünde dağcılık sporunun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığı görülüyor. Dağcılıkta kullanılan malzemelerin tamamen güvenliğini sağlamak adına kullanıldığını unutmamak gerekir.
     Doğan, verilen eğitimlerin güncellenmesi, bilgilerin tazelenmesi ve belgeli eğitmen statüsüne geçilmesi için Türkiye Dağcılık Federasyonuyla eğitim çalışmaları gerçekleştirildiğini belirterek, federasyonun her yıl açtığı eğitim kurslarına topluluk adına düzenli olarak sporcu gönderildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Aladağlarda Kış Temel Eğitim Kampı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER