Alkolle ilgili düzenleme

Alkolle ilgili düzenleme -TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal: -"Gece saat 22.00den 06.00ya kadar içki satışı yasaklandı"


KIRIKKALE (A.A) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, yeni alkol düzenlemesine ilişkin, "Saat 22.00den 06.00ya kadar içki satışı yasaklandı" dedi.
     Köksal, partisinin il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Alkolle ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsatan Köksal, "Bu ülkemiz için önemli olan bir kanundu. Zaman zaman basında ve kamuoyunda tartışılıyor. Torba kanun içerisinde içki, uyuşturucu, narkotikle ilgili bazı yerlerde düzenlemeler oldu. Saat 22.00den 06.00ya kadar içki satışı yasaklandı" diye konuştu.
     Köksal, esas önemli olanın, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve hür türlü kötülüğün anası diye tabir edilen içki ve uyuşturucu maddelerden gençleri korumak olduğunu söyledi.
     Global dünyada herkesin iç içe yaşadığını, bu nedenle bazı olayların veya görüntülerin özendirici bir noktaya geldiğini ifade eden Köksal, şöyle konuştu:
     "Bunları önleme adına bir dizi tedbirler alındı. Bu tedbirlerin bir başka cephesi de trafik ve diğer konularla ilgili. Örneğin içki satışını belirli yerlerde yasaklarken, bir taraftan da trafik kazalarının olmasını önlüyorsunuz. Bu kanun bir biriyle irtibatlı bir kanundur. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkinin özendirici görüntülerine yer verilemeyecek. Bu bakımdan baktığımızda önemli bir hizmettir diye düşünüyoruz. Bunu vatandaşımız daha iyi takdir edecek. Muhalefet maalesef her zaman olduğu gibi burada da yoğun bir tepki gösterdi. Bu kanun ülkemiz gençliği adına çok önemli. Her ülkenin geleceğine emanet edeceği bir şeyler vardır. Biz geleceğimizi gençliğimize borçluyuz. Bu kanun içerisinde başka maddelerde var. Burada alkollü araç kullanmaya verilen cezalarda da bir artış var."
     Köksal, eskiden Kırıkkalenin en çok şehit veren yerlerden biri olduğunu belirterek, "4-5 aydır şehit gelmiyor. Bunları düşünürsek, terörün ne hale geldiğini görürsünüz. Demek ki terör gittikçe daralıyor. Biz bu işi çözme konusunda iddialıyız" dedi.
     Köksal, daha sonra nöbetçi vekil uygulaması kapsamında vatandaşların sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Alkolle ilgili düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER